• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Hep aynı nakarat HALİL FİNCAN

Hep aynı nakarat

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.10.2017, 00:00

Yine hiç şaşırmadık. Tribünüyle, hakemiyle, saha içiyle "Kopyala yapıştır" bir derbiydi yine. Sabah gazete yolunda bir yandan müzik dinleyip bir yandan derbiyi düşünürken kulağıma dolan şarkı özetledi aslında her bir şeyi.
Nazan Öncel'in 90'ların başında çıkarttığı "Bir Hadise Var" albümünün çıkış parçası olan "Aynı nakarat" isimli şarkısından bahsediyorum. Şöyledir şarkının satır araları: "Tantana var iş yok/ Gürültü var ses yok/Sureti var aşk yok/Görüntü var renk yok" Renkler sadece takımların formasındaydı.
Buna karşılık pozisyon zenginliği vasatın altında olan bir orta saha karmaşasıydı yaşanan.
Sorun, iki takımıntaraftarlarına, ikisi de kendilerinin mağdur olduğunu söyleyecek elbet. Ancak derbilerin seyrine baktığınızda aslında değişen bir şey yok.

FUTBOL ATTAYA GİDİYOR

Yani maç öncesi G.Saray yine favori gösterilmesine rağmen sinirine engel olamadı. Bir kez daha anladık ki bunun derbi atmosferini bilip bilmemeyle alakası yok. O iki formayı giyen her futbolcu bir şekilde gerilim filminin karakterlerine dönüşüyor.
Böylelikle de futbol kalitesi yine attaya gidiyor. Ve hakemler de bir şekilde bu maçların baş aktörü oluyor. Başka maçlarda çıkmayacak kartlar havada uçuşuyor. Az sabredin video hakem gelecek. Ancak sanmayın ki dertler bitecek. O zaman da kamera açısı eleştirilecek.
Hatta birileri çıkıp "Bu görüntü montaj!" diyecek.

PEKİ TEKNİK ADAMLAR?

Tüm bunların yanında atladığımız hususlar da var. Hakem kadar iki teknik adamın kararları da skorda belirleyici olmuştur aslında.
Mesela G.Saray'ın hücumdaki en önemli gücü olan Rodrigues'in süre alamaması. Bu oyuncu sakatsa denecek bir şey yok da "O zaman niye kadrodaydı?" diye sorarlar adama. Bununla birlikte G.Saray'ın paniğine ayak uyduran Tudor'un elindeki bütün stoperleri kullanması. Ayrıca Valbuena'nın asıl iş yapacağı dönemde kenara alınması. Bu hususlar tabeladaki sıfırların sabit kalmasının en önemli sebebidir.
Ve tribünlerin geçmiş dönemdeki örneklere rağmen takımları şampiyonluğa giderken yine hakem avına çıkması. Neydi şarkının başlangıcı: Kimi yükseklerden uçuyor/Kimi kimi yükseklerden/ Kimi gerçeklerden kaçıyor/Kimi kimi gerçeklerden" Gerçeklerden kaçmayalım. Derbiler bir maçtan fazlasıdır belki ama kendimizi de kandırmayalım. Çünkü biz bu filmi daha önce de görmüştük.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA