• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bizimkiler NECDET KESTELLİ

Bizimkiler

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.03.2015, 00:00
Geçen sene Kazan'da şampiyon olan milli gururumuz Marsel İlhan, bu sene aynı turnuvaya 1 numaralı seri başı olarak katıldı. Ancak çeyrek finallerde yenilince geçen sene aldığı puanlardan bir miktar kaybetti ve yükseldiği 77'cilikten, 102. sıraya geriledi. Ve teniste sürekliliğin ne denli önemli olduğunun yeni bir göstergesi oldu... Umarız Roland Garros'a ana tablodan girer ve kaybettiği puanları telafi eder. Kendisine üstün başarılar diliyorum.
Pemra Özgen Norveç'in OSLO kentinde oynanan 10 bin dolar ödüllü ITF turnuvasında şampiyon oldu.
Sevtap Akdere Estori'de çiftlerde şampiyon oldu.
Büşra Ün, Dünya BNP Paribas tekerlekli sandalye takım şampiyonası Avrupa elemelerine katılmak üzere Antalya'da Riu Kaya Belek'te...
Çağla Büyükakçay WTA tarafından Fed Cup'ta ki başarılı çıkışlarından dolayı Fed Cup ödüllerine bu sene aday gösterildi. 30 Mart'ta oyunuzu kullanmayı unutmayın.
Ruhan Esen Agadir'de 70+ başarılarına başarılar eklemeye devam ediyor. Tüm oyuncularımıza sağlık ve başarılar diliyorum.

Zevksiz bir turnuva



Indian Wells Turnuvası sona erdi. Yeterince hazır olmayan kadınlarda biraz hüsran yaşandıZevksiz ve sıkıcı maçlara rağmen erken elenmeler, Serena'nın yarı finalde çekilmesi, Jankoviç'in oturmamış yükselişi turnuvaya damga vurdu. Halep, iniş çıkışlarına rağmen inanılmaz savaşçılığı sonunda bugüne kadar elde ettiği en değerli şampiyonluğa ulaştı. Erkeklerde Djokoviç, 21. ATP World Tour Masters 1000 şampiyonluğuna ulaştı ve kariyerindeki 50. turnuvasını kazanarak bu seviyeye ulaşan 12. oyuncu oldu. Bu arada finale kadar iyi gelen Federer, Djokoviç ile oynadığı 38. maçta bekleneni veremedi, servisleri ile etkili olamadı. Buna karşılık dünya bir numarası olmanın hakkını veren Djokoviç'in karşıladığı ikinci servislerdeki üstünlüğüyle kazandı.

Miami'de büyük heyecan

Miami Turnuvası'nda kadınlarda yine tüm güçlü oyuncular var. Ayrıca milli sporcularımızdan İpek Soylu WC ile girdiği eleme ilk turunu geçti, Çağla Büyükakçay ise maalesef ilk turda elendi... Bizim de kulağımız ve dualarımız artık İpek'te... Başarılar diliyoruz. Erkekler de Federer'in eksikliği hissedilecek. Ancak geri kalan tüm aslar orada mücadelede olacak. Yine mi Djokoviç acaba?

Genç Senyörler Dünya Şampiyonası

Geçen hafta Manavgat Ali Bey Club'ta yapılan 35+, 40+ ve 45+ kadın ve erkeklerin katıldığı, 2015 ITF "Young Seniors" dünya takım şampiyonası sona erdi. Katılmanın bile çok önemli olduğu bu turnuva da tabii ki pek başarı beklemememize rağmen, bir takım galibiyeti ile tek tük tekler galibiyetlerinin alınmasını aslında küçümsememek gerekir. Rakiplerin çoğu performanstan gelen, Davis cup veya Fed cup oynamış, çoğu da halen antrenör ve koçluk yapan çok iyi oyuncular. Oyun almak bile büyük başarı sayılabilir. Ülkemizde gerçekleşmesine çok alıştığımız bu turnuvalar hem ülkemizi ve insanlarımızı tanıtmada, hem de oyuncularımızın gözlerinin açılmasına neden olduğu için çok önemli. Keşke orada olup, güzel tenisi bizlerde izleyebilseydik. Bir hafta süren takım şampiyonası ardından bu hafta da dünya klasmanını belirleyecek bireysel turnuva oynanıyor. Bizden katılan sadece iki Türk var.
Deniz Gediz ve Mehmet Bulak... Bu cesur gençlerimize başarılar diliyorum. Benim zamanım ve imkanım olsa, ne bu güzel bireysel turnuvayı, ne de diğer ITF senior turnuvalarını hiç kaçırmam, hepsine katılırdım...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA