• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Süprizlerle başladı NECDET KESTELLİ

Süprizlerle başladı

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.09.2015, 00:00
2015 yılının son Grand Slam'i sakatlığı dolayısı ile çekilen Sharapova'dan yoksun olarak başladı.
Elemelere bakarsak Milli oyuncularımızdan Çağla Büyükakçay 1. turda, İpek Soylu 2. turda turnuvayı tamamladılar. İlhan Marsel ise ana tabloda Stepanek'i geçerek 2. tura çıktı. Turnuvada ilk büyük sürpriz, en çok şansı olan 4 oyuncudan biri olan Japon Nishikori'nin ilk turda elenmesi oldu. Kadınlarda ise Ana İvanoviç ile eski şampiyonlardan Kuznetsova'nın elenmesi hiç beklenmiyordu.

Tenisimiz ne durumda?


Tenis, ülkemizde uzun zamandan beri var olan, daha çok yabancıların ve levantenlerin ilgilendiği bir spor olmuştur. Tenis, küçücük bir camianın, küçücük bir parçası olan bizlere zaman içinde kendini sevdirmiş olsa da, tüm dünya ülkelerinde verilen önemin tersine, kimselerin pek umurunda değil sanki. Üstelik yetkili kurum ve kuruluşların gösterdikleri özel ve büyük ilgiye rağmen. Günümüzde tenis, şu veya bu şekilde kulüplerinden, oyuncularından, velisinden, antrenöründen, hakeminden maalesef kopuk olan federasyonumuzun bütün iletişimsizliği yanında, tüm ilgili kişiler ve gruplar tarafından üzerinde çok konuşulan, yazılıp çizilen bir konu olmaya devam ediyor. Ayrıca üzülerek ve yaşayarak gördüğümüz gibi tenis, ne sportif olarak, ne de uygulandığı ticari şekliyle maalesef hazmedilemedi. Yeterince gelişedi... Sürekli bocalayan bir spor dalı olmaktan kurtulamadı İyi değerlendirilmedi, bir türlü düzenini, tam ve doğru yolunu ile özünü bulamadı.

Aynı haftada iki turnuva


Bu şikayet hep vardır. Çünkü yönetmelik "hayır" der, ama ilgilenen olmazsa aynı hafta içinde gerçekleşen iki ayrı turnuvada isteyen herkes oynatılır. Diyorlar ki; bunlar iki ayrı kurum tarafından düzenleniyorsa ve her ikisi de ayrı kategoriler turnuvası ise tabii ki oynatılır. Olabilir... Diyelim ki biri TTF'nin (RMG) Senior Klasman Turnuvası, yani puanlı; diğeri de ITF'in TTF tarafından düzenlenen ve yine senior klasman puanı (hem de çok yüksekçe) veren bir turnuvası... İkisinde de aynı hafta oynanması doğru mu? Kim ne derse desin doğru olmadığı gibi, hem etik değil, hem de tehlikeli.

Turnuvalar ve şampiyonlar


* Antalya Belkonti tesislerinde gerçekleşen ve Wilson'un sponsor olduğu 10K Tenis Kurnuvası'nda Cem İlkel ve Tuna Altuna çiftlerde şampiyon oldu. Önleri kesilmez ise, beklenen ve aranan çift takımımızı teşkil etmelerini diliyorum.
* Antalya'da düzenlenen ITF Tennis Organizasyon Cup Turnuvası'nda milli oyuncumuz Melis Sezer ilk seti 6/0 almasına karşılık diğer iki seti Fransız rakibine karşı kaybedince turnuvayı ikincilikle kapadı.
* İTF Bükreş Open'de gerçekleşen tekerlekli sandalye tenis turnuvasında Büşra Ün teklerde şampiyon olurken çiftlerde de Ayşegül Zararsız ile beraber ikinci şampiyonluğuna ulaştı. Erkeklerde ise Hakan Güngör konsolasyon gurubunda tek erkekler şampiyonu olmuştur. Tüm sporcularımızı kutluyoruz.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA