• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Spor dirençtir NECDET KESTELLİ

Spor dirençtir

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.03.2016, 00:00

Spor ve özellikle tenis hakkındaki çok yazımda birçok değişik ve ayni zamanda da her spora yakışabilecek çok anlamlı sıfatlar kullandım. Ancak son üzücü ve yıkıcı olaylardan sonra huzur ve yaşamımızı tehdit eden tüm bu saldırılara karşı en iyi, en güçlü ilacın ve vazgeçilmemesi gereken direncin spor olduğunu, spor ile elde edilebildiğini fark ettim. İki ayağımızın üstünde rahat durabilmek ve sağlam geleceğimiz için spor en büyük desteğimizdir.

Teniste çare tükenmez

Eğer kulübünüzün bir takımı yok ise yıllık tesciliniz yapılmadığı gibi kulübünüze TTF tarafından turnuva verilmiyor, pardon satılmıyor. Kulüplerimizde kızlar, erkekler, çocuklar, gençler, üniversiteliler, veteranlar veya yeni adıyla 'senior'lar, kadınlı erkekli tenisçilerden oluşan o kadar çok tenis sever oyuncularımız varken, ne yani bu kadar insanı tenisle toplayıp tenisin müsabaka heyecanını yaşayamayacaklar mı? Buna göz mü yumacağımızı sanıyorsunuz?

Biz de, "biz bize", "kulüp içi" turnuvalarla, liglerle, defi maçları ile idare ederiz. Hem eğleniriz hem de kupalarımızı alır hep beraber afiyetle ve neşe içinde "sucuk-ekmek" yeriz. Hem de talep edilen fahiş katkı paylarını ödemeden! Ne kavga, ne gürültü, ne de in-out sürtüşmeleri. Cümbür cemaat neşe içinde tenis nasıl oynanırmış, ne maçlar yapılırmış gösteririz değil mi? Yasaklarla bir yerlere varılamayacağı, yasakların hiçbir getirisi olmadığını anlama zamanı gelmedi mi daha? Bu konuyu çözmüş olan kulüpleri ve tenis severleri kutluyoruz...

Djokoviç rüzgarı

Erkeklerde Kanadalı Raonic'i finalde 6/2 6/0 gibi müthiş bir skorla deviren Djokoviç hem şampiyon oldu hem de 27 şampiyonluk olan ATP 1000 rekorunu egale etti. Diğer rekortmen 27 şampiyonlukla Nadal ve ardından 24 şampiyonlukla Federer gelmekte. Kadınlar da ise son haftalarda iyi bir yükseliş gösteren Azarenka, yenilmesi çok güç denilen Serena Williams'ı 6/4 ve 6/4'lük iki sette yenerek özlediği şampiyonluğa ulaştı. Bu arada Agniesca Radwanska İndians Wells te oynadığı ve Serena'ya kaybettiği yarı finalden sonra dünya sıralamasında 2 numaraya yükseldi.

Bizimkiler ne yaptı?

Çin'in Guangzhou şehrinde oynanan ATP Challenger turnuvasında Marsel İlhan Lukas Lacko'ya yenilerek yarı finale çıkma şansını kaçırdı ve çeyrek finalde kaldı. 

Çağla Büyükakçay elemelerden katıldığı WTA Miami Turnuvası'nda ilk turda Naomi Broady'ye elenerek şampiyonaya veda etti. 

Büyük istikrar gerektiren çift takımlarımızın en önemli ve başarılı Sarp Agabigün bu hafta başında yayınlanan ATP çiftler sıralamasında 404. sıraya yükseldi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA