• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İstanbul Cup’a heyecan yakışır NECDET KESTELLİ

İstanbul Cup’a heyecan yakışır

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.04.2019, 00:00

Elimizde kalan turnuvalardan biri olan ve geçtiğimiz Pazar günü start alan ve bu kez TTF tarafından organize edilen 250 bin dolar toplam ödülle klasikleşmiş WTA 12.TEB BNP Paribas İstanbul Cup 2019 hayli ilginç maçlarla sürüyor. Turnuvaya çok iyi yabancı oyuncular yanında bizden de şampiyon adayları katılıyor. Çağla Büyükakçay'ın 2016 yılındaki tekler şampiyonluğunu her zaman gururla anımsıyoruz. Turnuvaya SPOR TOTO TENNIS PARK ESENYURT tesisleri (eski Koza Wos) ev sahipliği yapıyor.
İstanbul'un merkezine uzak olsa da özellikle Kuznetsova ile geleceğin yıldızlarından genç Ukraynalı Yastremska'yı canlı izlemek için seyre gitmeye değer. Ayrıca iki yıldız oyuncumuz ana tabloda Çağla Büyükakçay ile Pemra Özgen de kortlarda olacaklar.

YILDIZLAR SAPIR SAPIR DÖKÜLDÜ

Toprak kort sezonunun en çok sevilen turnuvalarından biri olan MONTE CARLO yine sürprizlerle tamamlandı.
Önce Djokoviç, sonra da Nadal rakipleri karşısında oyunlarını oynayamadıklarını düşünseler de, iki güçlü rakip ikisine de nefes aldırmadı.
Elemelerden gelen Sırp Lajoviç finale kadar tüm rakiplerine hiç set vermeden ve de Djokoviç'i de ayni skorla yenerek finale çıktı. Diğer taraftan daima enteresan görüntü veren ve istikrarsız bir oyuncu olan Fabio Fognini de daha önce toprak kortta iki defa yendiği Nadal'ı yine bu yarı finalde de nerdeyse sürklase ederek geçti. Ama durmadı, Sırp Lajoviç'i de yenmesini bildi ve kariyerinin en büyük kupasını hakkıyla kazandı. Artık tüm gözler, bana göre dananın kuyruğunun kopabileceği Roland Garros'a çevrilecek.

FED CUP'TA FRANSA- AVUSTRALYA FİNALİ

Federasyon kupası Dünya Grubu yarı finalleri geçtiğimiz hafta sonu oynandı.
Fransa Romanya'yı 3-2 yenerken, Avustralya da Belarus'u aynı skorla aşıp yıl sonlarında oynanacak final maçı için eşleştiler. İki maçta da skorlar 2-2 iken saatler süren mücadeleler nefes kesti. Darısı başımıza diyelim: belki bizde bir gün bu finallerin birinde mücadele şansını yakalarız.

İZMİR CUP'I NASIL ARIYORUZ

Turnuvalara talip olmak güzel ama talip olurkan bunu gelenekselliştirebilecek miyiz bunu iyi düşünmek gerek. Ülke olarak almış olduğumuz ve ancak bir süre devam ettirebildiğimiz uluslararası tenis turnuvalarından İzmir Cup Challenger ve ATP 250 İstanbul Open gibi ikisini maalesef artık yapamıyoruz. En azından elimizde kalanları önce yaşatmak, sonra da devam ettirmek için elimizden gelenin fazlasının yapılmasının gerekli olduğuna inanıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA