• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yarım puan dahi çok önemli... SELAHATTİN ERTAŞ

Yarım puan dahi çok önemli...

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.03.2016, 00:00


selahattin.ertas@sabah.com.tr

Şampiyonluk mücadelesinde, olsa yarım puanın dahi çok önemli olduğu dönemdeyiz.
Beşiktaş ve Antalyaspor'un dün akşamki mücadelesinde görüldü ki, her iki takımın da oyun sistemi aynıydı. Gol yolunda tüm ataklarda aranan ikili; Gomez ve Etoo'ydu.

Oyun başlamadan kaleci ve kaptan Tolga Zengin'in ısınırken sakatlanması moralleri bozdu. Şenol hoca geride Marcelo'nun yanına son haftaların başarılı oyuncusu Necip'i monte etmesi oldukça doğru karar. Antalyaspor'un hocası Beşiktaş'ı iyi etüd etmiş. Çünkü orta sahada Sosa ile Oğuzhan'a top gelmesini engelledikleri gibi, ilkyarı boyunca kanat oyuncuları Quaresma ile Frei boş alan da bulamadılar. Ayrıca Antalyaspor'un takımın en zayıf halkası gördüğü Beck tarafına ataklarını sürekli olarak zorlamasını da ilginç buldum!

Hücum organizasyonları yönünden çok kısır geçen ilkyarıda Antalyaspor bir kez Sosa-Oğuzhan ikilisini kaçırdı; o da gol oldu! Oğuzhan'ın verkaçla topla buluşup, harika vuruşla topu ağlara göndermesi kalitesine yakıştı.

İkinci yarıya siyah beyazlı oyuncular, son maçlarda olduğu gibi, yine çok iyi başladı. İlk kırkbeş dakikada ileriye çıkmayan Beck ve İsmail bindirmeler yapmaya başladı. Böylelikle ataklar çoğaldı.

Ayrıca Beşiktaş'ın kondüsyon yönünden de iyi durumda olduğunu, futbolcuların bunu çok dengeli kullandığını da belirtmem gerek. Tek sıkıntı Sosa ve Oğuzhan'ın başarılı oyunlarının maç içerisinde devamlılığının olmaması. Süreklilik olmayınca Atiba'ya yük bindiği bir gerçek.
Siyah-Beyazlı oyuncular maçta o kadar kontrollü ve dikkatli oynadılar ki, kaleci Günay'a tehlikeli tek atak dahi gelmedi. Bunda defans dörtlüsünde yer alan İsmail-Marcelo-Necip-Beck'in de başarılı oyunlarının etkisi büyüktü.

Antalyaspor gibi diri ve futbolu çirkinleştirmeden oynayan bir takıma karşı alınan bu galibiyet önemliydi. Çünkü şampiyonluk yarışında rakip olan Fenerbahçe'nin deplasmanda 3 sezondur yenemediği ve puan kaybetme ihtimalinin olduğu Galatasaray'la oynayacağı haftaya denk geldi.
Hakem Hüseyin Göcek pozisyonları yakından takip etti. Maçın sonucunu etkileyecek hatalı düdükler çalmadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA