• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sadece ruhun değil toplumun da gıdası BURCU ILGIN

Sadece ruhun değil toplumun da gıdası

burcu.ilgin@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.05.2024, 00:00

Sanat bir ruhun gelişebilmesi için her zaman çok önemliydi. Ama bu dijital çağda çok çok daha önemli. Çünkü özellikle akıllı telefonlar, dijital platformlarda yayınlanan diziler, sohbet ve arkadaşlık platformları, online oyunlar, sanal evren derken yeni nesil sosyalleşme konusunda biraz daha şanssız. Gerçi onlara sorsan sosyalleştiklerini iddia ediyorlar. Ama sanatsal faaliyetler ruhu incelttiği, yaratıcılığı artırdığı gibi toplum içinde nasıl davranmamız gerektiğini de öğrenebileceğimiz alanlar yaratıyor bize.
Ekran başında oturup dizi izlerken istediğin gibi yayılabilirsin, arada uyuklayabilirsin, saçın dağınık, giysilerin pejmürde olabilir.
Ama Sinemaya, tiyatroya, konsere ya da bir sergiye giderken kendine özen göstermek zorundasın, toplum kurallarına uymak, sessizce oturmak zorundasın. Bu yüzden her şeyin ayaklarına geldiği bu çağda çocuk ve gençlerin daha çok sanata ihtiyacı var. Tabii sanatsal faaliyetler de birer emek ve çabanın ürünü olduğu için çoğu zaman karşılığında bir ödeme yapmak ve bilet almak gerekiyor.

ASKIDA BİLET İÇİN
İzmir'de konservatuar mezunu öğrencilere istihdam sağlamak amacıyla kurulan Olten Filarmoni Orkestrası askıda bilet uygulaması başlatmış. Bir farkındalık projesi olarak kurulan orkestra zaten pek çok ücretsiz davetiye dağıtıyordu. Şimdi ulaştıkları gençlerin sayısını biraz daha genişletmek istemişler.
Olten Sanat İcra Kurulu Başkanı Fatma Olten kampanyayı şu sözlerle anlatmış: "Bugüne kadar 5000'e yakın öğrenciye davetiye vererek onları klasik müzikle buluşturduk.
Askıda bilet kampanyasıyla bu sayıyı çok daha büyütme arzusundayız." Eğer bir kişi daha bir genç daha konser izlesin isterseniz info@oltensanat.com veya bilet.oltensanat. com adreslerinden bilet satın alabilirsiniz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA