• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
2019’un albümleri gün sayıyor ÇAĞRI ZORER

2019’un albümleri gün sayıyor

cagri.zorer@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.01.2019, 00:00

2018'e dönüp baktığımızda müzik sektörü ve dinleyiciler açısından dolu bir yıl olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Her ne kadar yolları ülkemize düşmese de dünyaca ünlü birçok müzisyen ve grubun gerçekleştirdiği turneler, globalde müzikseverleri tatmin etti. Geçtiğimiz yıl ile ilgili sektörün hem finansal hem de müzikal açıdan özetini önceki yazılarda detaylıca gözden geçirdik. Sıra, yıl içinde bizleri bekleyen albümlere göz atmaya geldi.

SON KAYITLAR

Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden İrlandalı müzisyen Dolores O'Riordan'ın ölümünden kısa bir süre önce kaydettiği parçaların yeni bir Cranberries albümünde yer alacağı bekleniyordu.
Grubun vokalisti O'Riordian'ın Londra'da vefat etmesi yeni albümün çıkışını ertelese de 'In the End' adlı albüm Nisan ayında raflardaki yerini alacak.
BMG etiketiyle çıkacak albümün 11 parçadan oluşacağı da gelen bilgiler arasında.
Öte yandan albümün çıkış parçalarından All Over Now geçtiğimiz günlerde dijital olarak dinleyicilerin beğenisine sunuldu. Dolores, yeni şarkılarıyla 26 Nisan'da bizlerle olacak.

BEKLENTİLER

2019'un heyecan yaratan haberlerinden biri de uzun zamandır merakla beklenen yeni Tool albümü. Tom Morello'nun albümü dinlediğini açıklaması ve üstüne büyük övgüler sıralaması grubun hayranlarını daha da heyecanlandırdı. Tool'un solisti Maynard James Keenan albüm adının ve tarihinin netlik kazanmadığını fakat yıl içinde çıkacağının kesinleştiğini belirtlmesi, gergin bekleyiş içindeki müzikseverleri rahatlatmış durumda.
Son yıllara damgasını vuran Avustralyalı grup Tame Impala da 2019'a damgasını vurmak isteyen ekiplerden.
Tame Impala'dan Kevin Parker ile ortak çalışma yapan Mark Ronson da tıpkı Tom Morello gibi bir açıklama yaparak beklentileri yükseltti.
Tame Impala'nın yeni albümünü dinlediğini söyleyen Ronson, herkesin şaşıracağı bir albüm olacak diyerek albüm hakkında gereksiz bir gizem yarattı.
Öte yandan Mark Ronson'un yıl içinde çıkaracağı solo albümünde de Kevin Parker'ın yanı sıra birbirinden önemli isimler ve yaza damgasını vuracak hit parçaların yer alacağını müjdeleyebilirim.

DENEYİM ÖNEMLİ

Yukarda saydığım isimlerin yanı sıra çıkaracakları albüm hakkında fazla bilgi paylaşımında bulunmayan isimler de var. Albümlerinin yıl içinde çıkması beklenen isimlerden Metallica, canlı akustik performanslarından oluşan bir seçkiyle karşımıza çıkacak. Dream Theater ise, 14. stüdyo albümü Distance Over Time ile 3 yıllık aranın ardından sevenleriyle buluşacak. Tüm bu bilgiler, müzik sohbetleri için keyifli malzemeler fakat benim için önemli olan, hangi albümün ne zaman ya da hangi isimle çıkacağından çok, biz müzikseverlere yaşatacağı deneyimler. Umarım 2019 nitelikli müziğe doyacağımız bir yıl olur.

DÜNYANIN EN ESKİ MÜZİK ARŞİVİ

İnternet üzerinden online olarak dinlenebilen ve kütüphanesinde 30 binden fazla parçayı barındıran Keith Prowse Maurice arşivi yeni arayüzüyle kullanıcıların hizmetine açıldı. 1830'lardan bu yana devasa bir arşivi bünyesinde barındıran KPM, 2011'de EMI'nin bünyesine katıldıktan sonra yüzlerce film, televizyon programı ve belgesel gibi yapımlarda kullanılan kayıtları dijital ortama aktararak arşivini genişletmişti.

ARAMA KOLAYLIĞI

Geçtiğimiz yıl EMI Music Publishing'in Sony'ye satılmasının ardından besteci, yayımcı şirket, dönem, tür, ülke gibi başlıklar altında tarama özelliklerinin eklendiği arayüz, kullanıcılara daha kolay bir deneyim yaşatıyor.
Farklı konularda ve kategorilerde oynatma listelerinin de yer aldığı www.emipm.com sitesinden istediğiniz aramayı yapabilir, online olarak dinlenebilen eserleri indirebilir ve en önemlisi ticari kullanımlar için lisanslayabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA