• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Bayan Brokenwing'in aşağılık kompleksi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.06.2015, 00:00
Heidi'yi hatırlayan kuşak beni iyi anlayacaktır, Bayan Rottenmaier'e benzeteceğim kendisini çünkü. Bahsedeceğim zat-ı muhterem Bayan Brokenwing... Bir süre önce, bir başka gazetede yazarken, Prof. Gündüz Vassaf ile 'Türklerin komplekslerini' konuşmuştuk. Güzel bir sohbetti, aşağılık kompleksinin, zengin/fakir, eğitimli/eğitimsiz, Doğulu/Batılı demeden hepimizde var olduğunu anlatmıştı. Bir başkasından "Kısa, çirkin, cahil, esmer, donla denize girenler, mangalcılar" diye bahsedenlerin de bu kompleksten yana nasibini çokça aldığı bir gerçek yani. Üstün Türk ırkına mensup, güzel İngilizcemizde 'unique' olarak tabir edilen insanlardan, aristokrat olduğuna adım kadar emin olduğum, tam bir Lady, Bayan Mine Brokenwing, seçim sonuçlarının ardından "Aziz Nesin haksızlık etmiş. Yüzde 60 değil yüzde 41'miş" diyerek, benzerine rastlanmayacak bir ironi yapmış. Çok yetenekli bir yazar, bir kelime ustası, sözcük sihirbazı! AK Parti'ye oy verenlere aptal demek istememiş ve aristokrat ve asil kanı sebebiyle, kibar davranarak Aziz Nesin üzerinden gönderme yapmış. Ayakta alkışlıyorum, müthiş CHP'nin müthiş reklam kampanyasındaki gibi... Brokenwing'e göre, yarın bir gün olursa şayet. erken seçimde mesela, HDP veya CHP yüzde 50'nin üzerinde oy alırsa ülke olarak, 'akıllı' kategorisine yükseleceğiz. Ve artık donla denize rahatça girebilecek, mangal yapabileceğiz. Kimse aptal diyemeyecek... Aydınlar, enteller insanını sevecek, sayacak, kucaklayacak. Tabii ter kokmayanları...

ÖZDİLLERDEN YILMAZ ÖFKESİ

Brokenwing kadar müthiş bir insan da Özdillerden Yılmaz. Şöyle yazmıştı seçimden önce, "Elbette keyfiniz bilir ama... Liboşlara uymayın. Siz siz olun. Kalaşnikofa şarjör olmayın." İzmirlilerin büyük kısmının yanıp tutuştuğu bir yazar Özdil, kadınlar bakıp bakıp iç çekiyor. Kabadayılıkta eline kimse su dökemez, yazı mı yazıyor tokat mı atıyor belli değil. Kadınların içten içe şiddeti sevdiğini düşünüyorum Yılmaz Özdil'e hayranlıklarını gördükçe. O da bunu fark ediyor ve köpürttükçe köpürtüyor kendini. "HDP'ye oy vermeyin" dedi açık açık... Kendisine "ebleh" diyen Ahmet Hakan, ki sevmem kendisini, şöyle cevap vermişti, "Hadi faşist, faşistliğini yapıyor. Ve çıkıp "Bunlara verilen oy Kalaşnikof'a şarjör olur" falan diyor. Bu yaklaşım Roboski'de devlet bombalarıyla parçalanmış ölü canların ardından, 'Bunlar katırdır' diye yazabilen ebleh faşiste pek yaraşıyor." Ahmet Hakan'ı sevmem ama yılda bir iki defa güzel yazabiliyor, bu konuda Özdil'den çok önde. Özdil, hiçbirine katılmasam da iyi fikirler bulan, kötü bir yazar... Aralarında en akıllı olanı. HDP'ye oy vermeyin dedi diye, 'Bağyan' Brokenwings tarafından aptallıkla suçlanacak ama olsun... Onlar birbirlerini yiyor, entel teyzeler Türkleri aşağılıyor ve ülkenin nereye gittiği kendilerini hiç mi hiç ilgilendirmiyor.
Mühim not: Bayan kelimesini asla kullanmam ama Brokenwing'e öyle yakıştı ki, kendime engel olamadım.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI