• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Baba kız ilişkisi...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.01.2016, 00:00
Hangi, ne tür, ne menem bir zihniyetten çıkan sorudur bilmiyorum! "Babanın öz kızını öperken şehvet duyması durumunda..." diye başlayan ve ipe sapa gelmez bir şekilde devam eden sorudan bahsediyorum. Bana göre dünyanın en güzel, en naif ve kıymetli ilişkisi; demek ki zehirli bir kafada bu tarz bir soruya dönüşebiliyormuş.

Din İşleri Yüksek Kurulu Dini Bilgilendirme Platformu da bir açıklama yapmış, 'baba-kız' ile alakalı sorulan soru doğrultusunda. Sosyal medyaya yansıyan bu hadise tamamen doğru mu bilemedim. Telefon ettim bir muhatap bulamadım, kimseye ulaşamadım.

Ulaşıp bağırmak, yüksek sesle höykürmek falan istedim; "Her manyakça soruya cevap vermek zorunda mısınız?" diye! ABD'de bulunduğum dönemlerde rastlardım, dini kanallarda yapılan programlara katılanlar da tuhaf ve insanı çileden çıkaracak sorular sorarlardı. Bizdeki, "Hocam, oruçluyken su içersek ne olur?" türü sorulara karşılık gelebilecek türlü soru duydum Hristiyan dini mensupları arasında da.

Saatlerce çocuk dövmek ve taciz etmek, sonrasında da İncil'de yazanlar üzerinden tacizcilere cevap vermek üzerine konuştukları bir programı hatırlıyorum, program yorumcusu rahip bıkıp usanmadan konuşuyordu! Nereye vardılar bilemiyorum!

Elbette her tür soru sorulur, din sorgulanmaz ama ayetler ve sureler üzerinden konuşulur.

Cevap verenin ve yorum yapanın yetkin olması gerekir. İnsan varsa işin içinde cehalet, kötülük, art niyet, entrika vardır; böyle inanıyorum.

Dini 'işine geldiği gibi algılamak' da bu yüzden vardır. Baba, anne kadar kutsaldır.

Baba dünyanın en güzel hediyesidir; baba bir çocuk için ilk kahramandır. Tutup da "Baba ve kız çocuğuna nikah düşer mi" diye soranı, bizim büyüklerimiz bir tedaviye yönlendirmeli bana sorarsanız.

Mutlaka başından bir şey geçmiş, bir travma yaşamış olmalı. Normal bir zihin sağlığına sahip erkek kızına 'arzu nesnesi' olarak bakamaz!

Aklından bile geçiremez; geçiren ve bir şeylere yeltenen adam, adam diyorsam lafın gelişi; mümkünse tedaviye alınmalı, tedavi mümkün değilse bir yerlere tıkılmalı.

Sosyal medya pis bir yer; elini atanın ulaştığı, derinine girdikçe kaybolduğunuz, zekanız elvermiyorsa kirlenebileceğiniz bir yer...

İLK VE SON AŞKLARIMIZ

Her yazılan gerçek gibi algılanıyor, her cümle ehil ağızdan çıkmış gibi duyuluyor. Oysa, orası bir bilinç altı boşaltma merkezi, bana göre pisliklerin birbirine karıştığı ve çıkan kokunun tertemiz bilgiyi çürütebileceği bir yer.

Baba, öz kızına hallenirse ne olur öyle mi?

Cehennemde cayır cayır yanar! Allah bin türlü belasını verir. Yazarken sinirim bozuluyor, ellerim titriyor; ne kadar çok manyak ve boş adam var.

Bunu yapan da bu konu aklına gelip soru soran da olmaz olsun.

Bizim kahramanlarımız, can bulma sebebimiz, ilk ve son aşklarımız, ilahi aşktan sonraki en temiz aşkımız; sizler çok yaşayın.

Bizi sevmeye ve o mübarek ellerinizle okşamaya ve koca yüreklerinizle korumaya devam edin, edin ki tertemiz sevginiz bu pislikleri temizlesin...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI