• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Zekaya duyulan hayranlık...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.11.2016, 00:00

Hem balkabaklı hem de elmalı turta yedim itiraf edeyim, benim için Şükran Günü kesinlikle hindiyle ifade edilmiyor. ABD'lilerin sebze yemeklerini ve mısırlarını da sevmiyorum ama tatlı konusunda söyleyecek sözüm yok.
Şükran Günü davet eden herkese gittim, bütün günü tatlı yiyerek geçirdim ve elbette geçmiş yıla şükrettim. Yaşadıklarıma, iniş çıkışlarıma, hayatıma girenlere; daha fazla hayatımdan çıkanlara şükrettim. En çok acılardan beslenmiyor muyuz, gidenlerden/ kaybettiklerimizden ders almıyor muyuz?

SAPYOSEKSÜEL İSEN TAMAM

Sohbet konusu dönüp dolaşıp ilişkilere geldi yemekten sonra, dost sohbetlerinde.
Kadın erkek ilişkilerine yani, sorunlar her yerde aynı değil ama. Bizim memlekette kadınların derdi beklentisi, arzusu farklı, ABD'nin batı yakasındaki kadınların ayrı...
Tabii, erkeklerin de. Şu cümlenin sıkça kurulduğuna şahit oldum, "i am sapiosexsual- sapyoseksüel biriyim".
Kelimenin cinsellikle bir ilgisi yok, zekaya duyulan hayranlığı ve beğeniyi ifade ediyor.
Öyle sarı saç, mavi göz, uzun boy, maddi durum, sigorta, ev, araba ilk aranan özellik değil.

HAY AKLINI SEVEYİM

Aklını seveyim derler ya bizde, o hesap.
Sapyoseksüel bir kadından hoşlanan erkek, asla aptal ve ayakları yere basmayan, ne istediğini bilmeyen, kariyeri olmayan kadın istemiyor. Kadın için de öyle; erkek zeki ve espri yeteneğine sahipse yetiyor.
Zeki, öğrenmeye açık, aydın bir erkeğin de başarısız olduğu görülmemiştir. Peki bu cümle, ben doğrudan güce tapıyorum diye açıklanabilir mi? Sanmam. Ya da zekanın sahip olduğu güçle, paranın sahip olduğu gücü ayırt etmek lazım. Şunu çok duydum, "kadın fıstık gibi, tipsiz adamla evlenmiş"... Fiziksel özelliklerin anlık zevkleri doyurduğunu unutmamak lazım. Woody Allen birçok kadına çekici gelen bir erkek mesela... Peki entelektüel anlamda kadınları doyurabilecek erkek oranı nedir acaba bizim memlekette? Kadınlarımız erkeğin zekasıyla ne kadar ilgileniyor?
Çok aklıbaşında bir kadından, aptal ve zengin erkeğin ideal erkek olduğunu duymuştum. Dedim ya burada insanların beklentisi çok farklı, ilişkiye hayat arkadaşlığı olarak bakıyorlar. Eğlenmek, konuşmak, paylaşmak, benzer zevklere sahip olmak, gülmek, şakalaşmak, cinsellikten daha önemli. Her zeki insanın da sapyoseksüel olmadığını belirterek bitireyim yazımı, bir de okuma yazma bilmek ve bir futbol takımını desteklemekten ibaret olmadığını...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA