• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Atletli Kılıçdaroğlu, vatandaşın evine ayakkabıyla giriyor ERHAN GÜLENÇ

Atletli Kılıçdaroğlu, vatandaşın evine ayakkabıyla giriyor

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.08.2017, 00:00

Bir siyasetçi, bir fikir adamının sahip olması gereken özelliklerin başında, samimi ve tutarlı olması gelir. Samimi olmayan, tutarlı olmayan, yapmacık siyasetçi ve fikir adamlarının geniş kitleleri etkilemeleri, yönlendirmeleri mümkün değildir. Türk halkının karşısındakinde aradığı en önemli özellikler de bunlardır. Eğer samimi değilseniz, tutarlı değilseniz inandırıcı olamazsınız.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yemek yerken çekilmiş "atletli" fotoğrafını bu ölçü açısından değerlendirmek lazım. Topluma gazete manşetinden "Vatandaş Kemal" algısı dayatılarak sunulan bu fotoğraftaki Kılıçdaroğlu ne kadar samimidir, ne kadar tutarlıdır, ne kadar sade vatandaştır?
Bunu görmek için çok büyük bir araştırma yapmaya gerek yok. İşte, size fotoğraf.

VATANDAŞ UTANIYOR

Tabi ki, insanlar evlerine ayakkabıyla girebilir. Buna kimse karışamaz. Kılıçdaroğlu da kendi evinde ayakkabı giyebilir.
Dışarıda giydiği ayakkabıyla evinin içinde de dolaşmakta sakınca bulmayabilir.
Ancak, sade Anadolu insanı evine ayakkabısız girer, misafirliğe gittiğinde de ayakkabısını çıkarır. Yıllarca, TV'lerdeki yabancı filmlerde evde ayakkabıyla dolaşılan sahneleri bu yüzden hep garipsemişizdir.
Fakat maalesef, Google'da iki-üç kelime girerek yapılacak bir aramada "sade vatandaş" olarak lanse edilen Kılıçdaroğlu'nun bu basit kuralı sık sık çiğnediğini, vatandaşın evine rahat rahat ayakkabılarıyla girdiği görüyorsunuz.
Hatta, fotoğrafa dikkat ederseniz, Kılıçdaroğlu'nun 2012 yılında Sarıyer'de ziyarete gittiği vatandaş bu durumdan sıkıntı duyuyor. Fotoğraf çekilirken kendi çıplak ayakları görünmesin diye, ayaklarını halının altına gizliyor.
Alın size, sade vatandaş Kılıçdaroğlu ve vatandaşı düşürdüğü hal!

İNANDIRAMAZSINIZ

Eğer, siz gerçekten sade bir vatandaşsanız, atletle fotoğraf çektirip bunu topluma bu şekilde sunuyorsanız, evini ziyaret ettiğiniz sade vatandaşı böyle sıkıntılı bir hale düşürmezsiniz.
Gittiğiniz eve ayakkabıyla girilmiyorsa siz de buna uyar ve ayakkabılarınızı çıkarırsınız.
Başta da dediğimiz gibi samimi değilseniz, tutarlı değilseniz bu milleti savunduğunuz fikirlere inandıramazsınız. Yüz manşet de attırsanız bu millet sizi "sade vatandaş" olarak görmez. Ben Kılıçdaroğlu'nun atletli fotoğrafını da bu açıdan değerlendiriyorum.
Bu arada, genel başkanları böyle yapınca bazı milletvekilleri de buna uyuyor. Alttaki fotoğraf da CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın CHP İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin ve Eren Erdem ile birlikte Kars'taki babaannesini ziyaretinde çekilmiş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI