• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Aynı zihniyet Aziz Kocaoğlu’nu da asmaya kalkmıştı! ERHAN GÜLENÇ

Aynı zihniyet Aziz Kocaoğlu’nu da asmaya kalkmıştı!

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.09.2017, 00:00

İncir çekirdeğini doldurmayacak konular üzerinden yapılan algı operasyonlarıyla toplumu germek istiyorlar. Amaçları, gerginliği tırmandırıp önümüzdeki aylarda Gezi benzeri bir kaos çıkarmak.
Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın twitter hesabının profil bölümünde "Türkiye Cumhurbaşkanı" ifadesi kullanıldığı için ortalığı ayağa kaldırmaya çalıştılar. "Cumhuriyet silindi" diye kara propaganda yaptılar.
Ancak, daha önce birçok Cumhurbaşkanının da çeşitli vesilelerle "Türkiye Cumhurbaşkanı" ifadesi kullandığı ortaya çıkınca sus pus oldular ve konuyu bir daha gündeme getiremediler.
Şimdi yine bir algı operasyonu ile karşımızdalar. Neymiş, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tokalaşırken saygı ifadesi olarak çok hafif bir şekilde öne eğildi diye "yargı, yürütme karşısında eğilmiş"... Böyle bir şey olur muymuş!
Tokalaşma anının video görüntülerini de izledim. Ortada Arslan'ın da dediği gibi "tam bir kadraj oyunu" var. Bir salise bile sürmeyecek şekilde çok hafif öne eğilerek gösterilen bir saygı ifadesini, tam o an çekilen bir fotoğraf karesiyle, topluma bambaşka bir şekilde yansıtıyorlar.
Yazıktır, günahtır. Bu milleti, kandırmaya çalışmayın...
Zekamızla alay etmeyin... Hem hepimiz biliyoruz ki, bazı kişiler selamlaşırken gayri ihtiyari bir şekilde bir saygı ifadesi olarak öne eğilebiliyor. Bu gayet insani bir durum.
İşte, size CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu... Kocaoğlu, bunu devletin zirvesindeki Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile tokalaşırken de yapıyor, vatandaşla tokalaşırken de...
Üstelik Kocaoğlu, Arslan gibi bunu hafifçe de yapmıyor.
Zühtü Arslan'ın saygı göstergesi olan bu hareketini "Yargı, yürütme karşısında eğildi" diye bize yutturmaya çalışan zihniyet, Aziz Kocaoğlu'nu da hedef almıştı.
Kocaoğlu'na "Yüzümüzü kara çıkardın", "Nerenin Belediye Başkanı olduğunu unutma" şeklinde tepkiler göstermişlerdi. Kocaoğlu, sosyal medyadaki tepki mesajlarıyla adeta asılmak istenmişti.
Bu tepkiler Kocaoğlu'nu da isyan ettirmişti. Kocaoğlu, vatandaşlarla tokalışırken de aynı şekilde saygı ifadesi olarak eğildiği fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşarak, "Ben buyum işte" demişti.
Kocaoğlu'nun bu cevabının ardından da kimse bu konuyu bir daha gündeme getiremedi.
Hadi her şeyi geçtik, Zühtü Arslan'ın da dediği gibi Cumhurbaşkanı'na saygının yargı bağımsızlığıyla ne alakası var?
Bırakın artık böyle küçük şeyleri çarpıtıp bir rejim ve sistem sorunu varmış gibi yalanlar uydurmayı...
Bunlardan size ekmek çıkmaz, çıkmıyor da. Bunu ne zaman anlayacaksınız?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA