• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Teröristleri fena kazıklamışlar! ERHAN GÜLENÇ

Teröristleri fena kazıklamışlar!

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.02.2018, 00:00

Teröristleri fena kazıklamışlar!
Türkiye, Afrin'de terör örgütü PKK/ PYD/YPG'ye karşı yürüttüğü harekatta zafere doğru ilerlerlerken karşı dezenformasyon süreci de hız kazandı.
Şimdi de harekatın başladığından bu yana bazı kesimlerce dile getirilen "PKKEsed rejimiyle anlaştı" iddiaları yeniden köpürtülmeye başladı. En son Lübnan merkezli Al Mayadeen televizyonu Esed güçlerinin terör örgütü PKK kontrolündeki Afrin'e öncü birlik gönderdiğini iddia etti. Bu iddia, Türkiye'nin harekatta elinin zayıflayacağı hayaline kapılan bazı terör sevicilerde sevinç oluşturdu. Tabi, bu iddia hiçbir kaynakça doğrulanmadı.
Afrin Harekatı'nı yakından takip eden Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş'la bu iddiayı ve harekattaki gelişmeleri konuştum. İddianın çok komik olduğunu ifade eden Karataş, bunların Türkiye'nin gerçekleştirdiği harekata yönelik karşı propaganda çalışmaları kapsamındaki bir dezenformasyon çabası olduğunu ifade etti. Karataş, "İsrail kaynaklı olan haberleri İsrail çıkışlı vermezler, Tel Aviv çıkışlı bir haber duymazsın, ya Lübnan üzerinden verirler ya da İngiltere üzerinden" değerlendirmesinde bulundu.
"Böyle bir iddianın ne sahada uygulanabilir hali var ne de uygulanması mümkün" diyen Karataş, "Çünkü, Astana ve Soçi'de yapılan Türkiye-Rusya ve İran görüşmelerinde harekatın yapılmasına destek verildi. Örtülü olarak Suriye de bu desteği verdi. Bakınız, hava sahası Türkiye'ye sonuna kadar açık. Böyle haberlere inanmak uygun değil. Hem bu tür iddialar, Afrin harekatında görev yapan çocuklarımızın da moralini hafif bozuyor.
Zaten şu an, yıllardır süren savaş nedeniyle Suriye'nin Türkiye'nin karşısına çıkacak gücü yok. Bir de Türkiye'yi mi karşılarına alacaklar?" dedi.

"TÜNELLERE GÖMÜLECEKLER"

Türkiye'nin operasyonu terör örgütünün beklentisinin aksine erken yaptığını ve bu nedenle teröristlerin daha fazla zaiyat vermemek için kaçtıklarını ifade eden Karataş'ın terör örgütünün Afrin çevresine yaptığı tünel ve hendeklerle ilgili söyledikleri de çok çarpıcı. Karataş, "Bunları çok fena kandırmışlar, kazıklamışlar. 'ABD ve koalisyon hava desteği verecek ve Türkler buraya hava saldırısı yapamayacak. O nedenle karadan gelecekler biz de karadan gelenleri püskürtürüz' diye düşünmüşler. İran ve Rusya'yla işbirliği yapılması, ABD'nin burada çaresiz kalmasının ardından, hava gücünü limitsiz kullanan Türkiye'ye karşı ne çukurun ne tünelin faydası oldu. 1. ve 2. Dünya Savaşı'ndan kalan bir cephe harbiyle, tünel kazarak, çukur kazarak falan Türkiye'yi durduramazsın. Yanlış değerlendirme ve hayale kapılmışlar. PKK nasıl Türkiye'de hendeklere gömüldüyse, Suriye'de de kazdığı tünellere gömülecek. Bu kadar açık" ifadelerini kullandı.
Karataş'ın ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın ziyaretiyle ilgili yaptığı değerlendirme de şu: "Görüşmelerde ortak bir noktaya ulaşılamadı. 2003-2005 yılları arasında Washington'da askeri ateşelik yapmış bir subay olarak şunu çok net söylüyorum: ABD, yalancı, sahtekar ve haydut bir devlet. ABD, Ortadoğu'da hiçbir zaman Türkiye ile işbirliği yapmaz.
Çünkü eğer bizi devreye sokarsa Türkiye bölgesinde çok daha güçlü konuma gelir. Türkiye, 'Siz bu bölgede güvenliğimi tehdit ediyorsunuz, o zaman ben de kendi güvenliğimi kendim sağlarım' dedi ve önce Cerablus ve El-Bab ardından da Afrin harekatını yaparak güçlü bir koz elde etti."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA