• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Eyy otopark çilesi çeken İzmirli! ERHAN GÜLENÇ

Eyy otopark çilesi çeken İzmirli!

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.11.2018, 00:00

İzmir'de trafik de otopark çilesi de artık katlanılmaz hale geldi. Bugün birçok kişi, aracını koyacak yer ararken akla karayı seçiyor. Bunun en büyük nedeni ise, şüphesiz İzmir Büyükşehir Belediyesi... Sadece bu otopark sorunu bile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ne kadar iş bilmez, ne kadar beceriksiz olduğunu ortaya koymaya yeter de artar bile...
Bugünlerde "İzmir'e şunları yaptık, bunları yaptık. İzmir Modeli oluşturduk" diye atıp tutan Başkan Aziz Kocaoğlu yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi, 2015-2019 için bir stratejik plan hazırladı.

NEREDE BU OTOPARKLAR

Bu planda kente 16 tane yeni katlı veya yeraltı otoparkı yapma sözü ve taahhüdü verildi. Buna göre, Bostanlı, Ulukent, Alaybey, Adliye, Yenişehir Gıda Çarşısı, Ayavukla Kilisesi Yanı, Hatay 100 Sokak, Susuzdede, Karabağlar Karafatma, Karabağlar Güneşli'ye katlı otoparkları ile Bostanlı Hakimevi Önü, Buca Kasaplar Meydanı, Yeşilyurt ve Seferihisar Pazaryeri'ne yer altı otoparkları yapılacaktı. Ancak aradan geçen süreçte bunlardan sadece Hatay, Alaybey ve Buca Kasaplar Meydanı'ndaki 3'ü açılabildi.

'PALAVRA ŞAMPİYONU'

Oysa bu otoparkların büyük bölümünün yeri de hazırdı. Üstüne bir de vatandaşların inşaat yaparken Büyükşehir Belediyesi'ne otopark inşa etmesi amacıyla ödediği paylarla biriken önemli bir para da vardı.
Halen bu hesapta 60 milyon liranın öylece beklediği belirtiliyor. Yani un, yağ, şeker vardı ama helva yapacak beceriye sahip bir belediye yönetimi bulunmuyordu. Tabi her zamanki gibi vatandaşa verilen sözler tutulmadı. Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Ali Kökoğuz, önceki akşamki belediye meclis toplantısında Başkan Kocaoğlu ve belediye yönetimine çok iyi bir söz söylemiş: "Palavra şampiyonası düzenlense birinci olursunuz, kupayı siz alırsınız." Başlıkta dedik ya, "Eyy otopark çilesi çeken İzmirli!" diye... Buradan bu çileyi çeken onbinlerce İzmirliye sesleniyorum:
Aracınızı koyacak yer ararken yukarıda yazdığım gerçeği aklınızdan hiç çıkarmayın ve buna kimlerin sebep olduğunu hiç unutmayın!

SEFERİHİSAR'I SATAN ADAMIN LAFINA BAK!

Ulu Önder Atatürk, hepimizin ortak değeridir ve kimsenin tekelinde değildir. Ama maalesef birileri Atatürk'ün ismini istismar etmekten bir türlü vazgeçmiyor. Seçim yaklaşınca Atatürk istismarcıları yine sahneye çıktı. Geçtiğimiz günlerde CHP'den Çiğli Belediye Başkan aday adayı olan Utku Gümrükçü, ilçede reklamını yapmak için heryeri Atatürk'ün fotoğrafı ve Andımızın bazı sözlerinin yer aldığı afişlerle donattı. Son olarak da İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için yanıp tutuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Atatürk'ün ismini resmen siyasete alet etti. Neymiş, kendisi Büyükşehir Belediye Başkanı olursa, kente Atatürk gibi bakacakmış!
Sen kim Atatürk gibi bakmak kim!
Atatürk, bu vatanı satmadı, kurtardı...
Ancak sen Seferihisar'ın ne kadar değerli mülkü varsa satıp satıp yurtdışı gezilerine gittin. 119 milyon liralık mülk satmana rağmen işçi ve memurunun maaşını düzenli ödeyemiyorsun. Şimdi de çıkmış Atatürk'ün ismini kullanarak prim yapmaya çalışıyorsun.
Bu milletin de bunu yiyeceğini sanıyorsun.
Düşün artık Ulu Önder'in yakasından...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA