• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İlk fırsatta kin kustular! ERHAN GÜLENÇ

İlk fırsatta kin kustular!

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.04.2019, 00:00

Türkiye'de kendilerini 'efendi' olarak gören bir kesim, ezdikleri, tepeden bakıp hor gördükleri ve bir kısmını üniversite kapılarından bile sokmadıkları milletin büyük çoğunluğunun iktidara gelmesini 17 yıldır hazmedemedi. Her fırsatta da bunu gösterdi. Örneğin, bunlar içinde yer alan bir kadın gazeteci daha birkaç ay önce canlı yayında milleti "Bunun da bir hesap günü gelecek. Biz de sizi mağdur edeceğiz. Elbette bu gün gelecek" diye tehdit etti. Yine bu kesimden bir sanatçı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ima ederek, "Belki liderini ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki de başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşayabilirler" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI'NA HAKARET

CHP içinde palazlanma imkanı bulan bu kesimden bazıları, son seçimde birkaç belediyede yeniden iktidara gelince işe bu kinlerini ortaya dökerek başladı. Torbalı'da daha önce görev yaptığı dönemde Atatürk heykelinin yanına kendisi ve eşinin heykelini yaptırdığı iddialarıyla ülke gündemine gelen Belediye Başkanı İsmail Uygur, daha koltuğu devralmadan işe hakaretle başladı. Bu ülke halkının yüzde 52'sinin oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik "Adam ol. Ayağını denk al. Bundan sonra televizyona da hiç çıkamayacaksın" gibi çirkin ifadeler kullandı. Belediye önünde hitap ettiği taraftarları da maalesef bu sözleri alkışladı.

SAYGI DUYMAK ZORUNDASINIZ

Yazıklar olsun...
Bu ne kin bu ne nefret ki, daha bulduğunuz ilk fırsatta kusuyorsunuz?
Siz sevseniz de sevmeseniz de Cumhurbaşkanı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ve Türk Milleti'nin birliğini, bütünlüğünü ve saygınlığını temsil eder.
Cumhurbaşkanına hakaret, devlete ve millete ihanet demektir. Cumhurbaşkanına saygı, millete saygıdır. Türkiye'nin Cumhurbaşkanı, adı üstünde cumhurun başıdır, bu makama saygı göstermek zorundasınız.
Çünkü o makam milletindir ve o makama O'nu bu millet seçmiştir.

KİMBİLİR NELER YAPARSINIZ

Siz daha bir ilçe belediyesinde göreve başladığınız ilk gün, milletin seçtiği Cumhurbaşkanı'na bu hakaretleri yapmaya cesaret ediyorsanız yarın öbür gün bu ülkede iktidara geldiğinizde kim bilir neler yaparsınız? O kadın gazeteci ve sanatçının dediği gibi intikam almak için elinizden geleni ardınıza koymazsınız.

TÜRKİYE OYUNA GELMEYECEK

Aslında sizin amacınız belli. Siz bu toplumu bölmek, nefret söylemleri üzerinden birbiriyle kavga ettirmek istiyorsunuz.
Ama bu millet bu oyuna gelmeyecek. Bu halk daha önce nasıl 15 Temmuz'daki hain darbe girişimini yerle bir ettiyse, bugün oynanan oyunu da paramparça edecek, seçimler ve İstanbul'daki sonuçları üzerinden kurgulanan provokasyona geçit vermeyecek. Ne yaparsanız yapın bu milleti birbirine düşüremeyeceksiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA