• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İsrail’in Türkiye korkusu ERHAN GÜLENÇ

İsrail’in Türkiye korkusu

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.04.2019, 00:00

İsrail, topraklarını işgal ettiği Filistinlilere karşı sistemli bir zulüm uyguluyor.
En büyük amaçları, yayılarak 'Büyük İsrail'i kurmak. Bugün aslında Suriye'nin kuzeyinde ABD tarafından oluşturulmak istenen PKK devleti de, Büyük İsrail projesinin bir parçası. Büyük İsrail'in önünde en büyük engel olarak ise, Türkiye'yi görüyorlar. Türkiye'nin başta Kudüs'ün ABD tarafından İsrail'in başkenti olarak tanınması olmak üzere bu ülkenin gaddar politikalarına karşı uluslararası camiada takındığı tavır, canlarını çok sıkıyor.
Bu yüzden Türklerin, Kudüs gibi kontrollerindeki bölgelere gelip gitmesinden, oralarda etkin olmasından çok rahatsız oluyorlar.

ETKİMİZİ KIRMAK İSTİYORLAR

O bölgedeki Türkiye etkisini, buraya giden Türklere yönelik keyfi gözaltı ve tutuklamalarla kırmak istiyorlar. Hatırlarsanız geçtiğimiz yıl Türk vatandaşı Ebru Özkan, Kudüs'ten İstanbul'a dönüş için geldiği Tel Aviv'de İsrail polisi tarafından gözaltına alınıp tutuklanmıştı. Türkiye, yürüttüğü diplomasiyle Özkan'ın serbest bırakılmasını sağladı. Öte yandan yine geçen yıl Kudüs'e giden Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Kayseri Şubesi üyesi işadamları gözaltına alınmıştı. Böyle keyfi gözaltı ve tutuklamaların onlarca örneği var.

BİZİ YILDIRAMAYACAKLAR

Şimdi de içlerinde İzmirlilerin de olduğu bir işadamı heyetiyle Nazareth bölgesine giden Türkiye-Filistin İş Konseyi Başkanı Cemalettin Kerim ve oğlu Muhammed Kerim'i gözaltına aldılar. Detayları Haber Müdür Yardımcımız Fatih Şendil imzalı manşet haberimizde okuyacağınız bu gelişmeyle de amaçları Türkleri yıldırmak.
Ama öyle yağma yok. Türkiye, Filistinlilere yapılan haksızlıkların bitmesi için mücadeleye sonuna kadar devam edecek. Yılmayacağız.

BİSİKLETE DEVAM SOYER!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'da katıldığı şehit cenazesinde bir grubun saldırısına uğramasının ardından ülkede müthiş bir kargaşa varmış havası oluşturulmaya çalışılıyor.
Bu üzücü olay nedeniyle Türkiye'de sanki 1980 öncesindeki gibi bir ortam yaşanıyor algısı oluşturulmak isteniyor.
En son gazeteci Fatih Altaylı, göreve bisikletle gelmeye başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i uyarmış ve "Bugünler, bir siyasetçi için işe bisikletle gitme günleri değil. Allah muhafaza, başına bir iş gelmesi, iki ipsiz sapsızın saldırısına uğraması kendisi için olmayacağı gibi, Türkiye için de iyi olmaz" demiş.
Ben kesinlikle aynı fikirde değilim.
Türkiye ve İzmir'de huzur var. Ankara'da üzücü bir saldırı yaşandı diye kimse özgürlüklerinden vazgeçmek zorunda değil.
Eğer vazgeçersek asıl o zaman huzurumuzu bozmak isteyenlere teslim olmuş oluruz

İKİ GÜZEL GELİŞME

- İzmir'de daha önce kaldırılan gece baykuş vapur seferlerinin yeniden başlatılmasına karar verildi.
Buna göre vapurlar Çarşamba, Cuma ve Cumartesi geceleri Karşıyaka ve Alsancak arasında karşılıklı 4 sefer yapacak. Özellikle Karşıyakalıları çok sevindiren bu karar, İzmir'in 24 saat yaşayan bir şehir olmasına katkı sağlayacak.

- Bayraklı'da 8 yıldır yapılan deve güreşleri etkinliği kaldırıldı. Buraya harcanan paranın, belediye tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere burs olarak dağıtılacağı açıklandı. Umarız, bu karar İzmir'de deve güreşi düzenleyen diğer ilçelere de örnek olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA