• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Gökçe’nin gidiş süreci hızlandı ERHAN GÜLENÇ

Gökçe’nin gidiş süreci hızlandı

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.07.2019, 00:00

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eski Başkan Aziz Kocaoğlu'nun Ankara Çankaya'dan getirip Genel Sekreter yaptığı Buğra Gökçe konusunda kendisi açısından doğru bir strateji izledi. Soyer, daha seçim öncesinde Gökçe ile çalışmaya devam edeceğini açıkladı. Bu belediyede 'geçiş döneminde' oluşabilecek sorunların önüne geçilmesi anlamında Soyer açısından doğru bir adımdı.
Ancak, o günlerden itibaren kulislerde Buğra Gökçe'ye biçilen süre 'en fazla' bir yıldı. Soyer'in 'geçiş döneminin' atlatılmasının ardından belediye yönetiminde hakim olan Gökçe ve ekibini dağıtıp kendi ekibini kuracağı sık sık dillendirildi



ANKARA BAĞLANTISI

Bugünlerde ise, Soyer'in yılbaşına doğru yapmayı planladığı Gökçe değişikliğini öne alacağı iddiaları belediye koridorlarında konuşulmaya başlandı. Bu sürecin hızlanmasının başlıca iki sebebi bulunduğu belirtiliyor.
En başta gelen sebep ise, Gökçe'nin Ankara'dan gelişiyle Büyükşehir Belediyesi'nin ihalelerine Ankaralı şirketlerin adeta 'ambargo' koymuş olduğu gerçeği...
Bugün Büyükşehir'in metro, opera binası gibi büyük çaplı işlerini hep Ankaralı firmalar yapıyor. Yeni Asır'ın bu firmalardan biri olan ve Gökçe'nin İzmir'e gelişinin ardından kentte kurulması ve art arda Büyükşehir'den iş almasıyla dikkat çeken Agra Kent Hizmetleri şirketiyle ilgili haberlerinin de süreci hızlandırdığı kaydediliyor

ANTALYA'DA İŞ GÖRÜŞMESİ

Gökçe'nin gidişini öne çeken bir diğer olay ise, Dokuz Eylül Üniversitesi'nin taşınma kararı alınan Güzel Sanatlar Fakültesi'yle ilgili yaşanan 'Kültürpark' krizi... Hatırlanacağı gibi DEÜ, Büyükşehir'in fakültenin taşınması için kendilerine Kültürpark'taki holleri teklif ettiğini ve kendilerinin de bunu kabul ettiğini açıklamıştı.
Bunun ardından konuşan Soyer ise, böyle bir taşınmaya onay vermediğini söyledi. DEÜ cephesi ise, kendilerine bu sözün Buğra Gökçe tarafından verildiğini ve Gökçe'nin bu teklifin Soyer tarafından da onaylandığını söylediğini duyurdu.
İşte bu krizin de Soyer'in kararını öne çekmesinde etkili olduğu ifade ediliyor.
Bu arada gidiş sürecinin hızlandığını sezen Gökçe'nin de kendisine yer aramaya başladığı öne sürülüyor. Gökçe'nin geçtiğimiz günlerde gittiği Antalya Büyükşehir Belediyesi'yle görüştüğü, ancak henüz buradan olumlu cevap alamadığı belirtiliyor.

CEYLAN VE BEY'İN İSMİ GEÇİYOR

Gökçe'nin yerine ise Soyer'in Ankara'dan danışman olarak transfer ettiği CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski özel kalem müdürü Tuncay Ceylan'ın ismi geçiyor.
Öte yandan eski Başkan Kocaoğlu tarafından Genel Sekreter yapılmayınca 2017 yılında emekliliğe ayrılan eski Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey'in ismi de bu görev için dillendiriliyor.
Soyer, Erhan Bey'i geçtiğimiz günlerde İZULAŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı'na atamıştı.
Görünen o ki, Büyükşehir'de yakın bir zamanda taşlar yerinden oynacayacak...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA