• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP İzmir’de ‘faşist’ uygulama ERHAN GÜLENÇ

CHP İzmir’de ‘faşist’ uygulama

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.08.2019, 00:00

CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve bazı yöneticiler lafa geldi mi 'demokrasi' sözcüğünü dillerinden düşürmüyor. Ancak, bugünlerde CHP İzmir örgütünde, 33 yıllık parti üyesi olan öğretim görevlisi Oktay Gökdemir'e yapılanlar, partide bazı il yöneticilerinin demokrasiyi hiç de özümsemediğini net bir şekilde gösteriyor. Gökdemir'e karşı adeta 'faşizm' uygulanıyor.

İl Başkanı Deniz Yücel'e yönelttiği eleştirilerle ön plana çıkınca İl Disiplin Kurulu tarafından ifadesi bile alınmadan partiden 2 yıllığına ihraç edildiği açıklanan Gökdemir, dünkü İl Danışma Kurulu toplantısından da zorla dışarı çıkarıldı. Gökdemir toplantıya girip konuşma yapabilseydi, Yücel'in bir belediyenin şoförüyle birlikte kendisine tahsis ettiği makam aracını aylarca kullanmasını gündeme getirecekti.
Buca'da 31 Mart öncesi partinin açıkladığı adayın değiştirilme sürecinde yaşananları anlatacaktı.

'SAHTE İMZALI TEBLİGAT'
Dün yaşanan bu olay sonrası İzmir'in önde gelen entellektüellerinden biri olan Gökdemir'le görüştüm. Oldukça üzgündü.
Kendisine bir kumpas kurulduğunu anlatan Gökdemir, "İl Disiplin Kurulu bana sözde ifade vermem için bir tebligat göndermiş. Tebligat, benim yurtdışında olduğum tarihlerde birileri tarafından kargo şirketiyle anlaşılıp imzalanmış. Üstelik ben geçirdiğim rahatsızlık nedeniyle sağ elimi kullanamazken bu tebligatı imzalayan kişi sağ eliyle imza atmış" dedi.

"KILLARINI KIPIRDATMADILAR"
Dün de İl Başkan Yardımcısı Adnan Alabay ve yanındakiler tarafından salondan zorla dışarı çıkıralıdığını ifade eden Gökdemir, "Ben çıkarılırken anlı şanlı partililer serin koltuklarına oturmuşlar kıllarını kıpırdatmıyorlardı. Karga tulumba dışarı çıkarıldım. Sonrasında Genel Başkanın özel kalemini aradım. Yüksek Disiplin Kurulu'ndan bir kez daha cezai durumum olmadığını belgeledim.
Zulüm ile abad olunmaz. Bu işin peşini bırakmayacağım" dedi. Eğer Kılıçdaroğlu, demokrasi talebinde zerre kadar samimiyse önce Gökdemir'le ilgili yaşanan bu sürece el koyar.

4 bin 500 işçi 'yol'suz bırakıldı İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZENERJİ şirketine taşerondan geçen ve toplu sözleşme kapsamı dışında kaldıkları için sadece yüzde 4 zam alabilen 4 bin 500 çalışanın beklediği 'destek' kararı Yeni Asır'ın konuyu gündeme getirmesinin ardından çıktı. Dün görüştüğüm Başkan Tunç Soyer, İZENERJİ yönetiminin 4 bin 500 çalışana aylık 417 lira yemek yardımı yapma kararı aldığını açıkladı.

HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADILAR
Ancak, sadece yemek yardımı yapılması işçilerin büyük bölümünde hayal kırıklığına neden oldu. Çünkü, işçiler kendilerine 'yol parası' yardımı da yapılacağını umut ediyordu. İzmir'de bazı ilçe belediyeleri, aynı statüdeki işçilerine yemek ve yol yardımını birlikte yapma kararı almıştı. Örneğin, Konak Belediyesi 320 lira yol, 417 lira yemek yardımında bulunmaya başlamıştı.

O SÖZLER ÜMİTLENDİRMİŞTİ
Başkan Soyer de geçtiğimiz haftaki meclis toplantısında "İZENERJİ, Konak Belediyesi'nin yaptığı gibi KHK mağduru arkadaşlara kendi bütçesinden çözüm üretiyor. Hiç tereddüt olmasın" ifadesini kullanmıştı. İşçiler Soyer'in 'Konak Belediyesi'nin yaptığı gibi' ifadesini kullanması nedeniyle yol parası yardımının da yapılacağı beklentisine girmişti. Dün görüştüğüm işçilerden bazıları, alınan kararla ilgili "Dağ fare doğurdu" yorumunda bulundu. Umarız önümüzdeki günlerde yemek yardımı konusunda da adım atılır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA