• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Balkanlar’daki büyük işbirliği ERKİN USMAN

Balkanlar'daki büyük işbirliği

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.05.2015, 00:00
İzmir'de herkesin ve her kesimin takdirini, sevgisini ve saygısını kazanmış bir İzmir beyefendisidir Akın Kazançoğlu.
İnsanların yardımına koşan, karşılıksız hizmet projeleri üreten, inşaat mühendisliğinde bir duayendir Akın Kazançoğlu.
İzmir ve çevresinde çeşitli konut, işyeri ve siteler üretmiş bir işadamıdır Akın Kazançoğlu.
İzmir Ticaret Odası'nda 16 yıldır Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini başarıyla yapmaktadır. İzmir Ekonomi Üniversitesi kurucularından olup, katkıları unutulamaz. O bir toplum lideridir, akil insandır.
***
Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği'nin Kurucu Başkanı olarak İzmir'de pek çok saygın iş insanını bir araya getirerek İzmir'in en önemli derneklerinden biri 'Batüder'i faaliyete geçirdi. Batüder'in amacı ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunmak, sektörel ve bölgesel potansiyelleri en iyi şekilde değerlendirmek...
Batüder demokratik, laik, etkin bir hukuk devleti anlayışı içinde sivil toplum kuruluşlarının kurumsallaşması ve özel girişimciliğin yaygınlaştırılmasına çalışacak, sanayici ve iş insanlarının sorunlarına sahip çıkacak.
Türk ve Balkan iş insanlarını tek çatı altında toplayarak Türkiye'de ve Balkanlarda yapılacak ortak projelerde yer almak önemli bir amaçtır. İş insanları arasında dayanışma sağlayarak ortak iş yapma kültürünü geliştirerek ticari birlikteliği artırmayı hedefler. İş insanlarının sorunlarına çözüm üreterek, ülkemizde, Balkanlarda ve Türk dünyası ülkeleri arasında ticaret, yatırım ve iş olanaklarının geliştirilmesi için araştırmalar yapmak, çalışmaları arasında.
* * *
Derneğin üyeleri arasında, Başkan Akın Kazançoğlu ile birlikte, Atilla Üner, Hanif Pehlivanoğlu, Zeki Hozer, Osman Özkebapçı, Gafur Alişer, Eftal Serter, Metin Aztekin, Ercan Korkmaz, Ali Akarsu, Ayşe Akın, Lütfi Kılıç, Hüseyin Acırgan, Mesut Güleroğlu, Kenan Doğan, Hüseyin Şahin, Çağlar Tenekeci, Ülkümen Rodoplu, Aslan Savaşan, Kadir Alkışel, Ahmet Küçükbay, Tahir Yavuz, Ahmet Özken, Hikmet Avcı, Hakan Uzunoğlu, Ahmet Telyar, Sinan Bezircilioğlu, Prof. Bülent Göksel, Barış Sabancı, Cevdet Çayır gibi seçkin iş insanları kurucu üyelerden bazıları.
Batüder kısa sürede yaptığı etkin çalışmalarla yurtiçi ve yurtdışından bakanlar, büyükelçiler, milletvekilleri ve iş insanları ile bir araya gelerek başarılı çalışmalara imza atmaya başladı.

günün fıkrası
Münasebetsiz
İki sabıkalı hırsız, gece bir evi soyuyordu. Fenerin ışığı altnda bir dolabı açmaya uğraşırken, biri ansızın durdu.
"Niçin durdun?"
"Bizim evden çıkarken, galiba kapıyı açık bıraktım. Ya münasebetsizin biri girerse?"
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA