• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
’Buçuklu Semtin Hergele Çocukları’ ERKİN USMAN

'Buçuklu Semtin Hergele Çocukları'

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.06.2015, 00:00
İçi Karşıyaka sevgisiyle, aşkıyla, sevdasıyla, heyecanıyla dolu gerçek Karşıyakalı kardeşim Deniz Gezginci, titiz bir çalışma sonrası 'Buçuklu Semtin Hergele Çocukları' kitabını piyasaya sürdü. KSK taraftarının anılarını anlatan bu ilk kitap; hergeleden çarşıya dillere destan KSK taraftarlarının anılarını ön planda tuttu. Sporcusundan yöneticisine, taraftarından gazetecisine kadar 300 kişinin anısını 10 yıl önce başladığı ve son 5 yıldır üzerinde yoğunlaştığı kitapta buluşturdu. Karşıyaka'ya hizmetine önce sorumlusu olduğu 'yesilkirmizi.net' sitesiyle başlayan Deniz Gezginci, daha sonra anıların peşine düştü ve bu güzel kitabı hazırladı.
İsterseniz size biraz Deniz Gezginci'yi tanıtayım... 1979 Karşıyaka doğumlu. İsminin önüne aldığı en büyük ve en özel unvanın "Karşıyakalı" olduğunu söylüyor. Nüfus kağıdının 'doğum yeri' bölümünde 'Karşıyaka' yazması en büyük onuru. Ortaöğrenimini İstiklal Marşı'ndan sonra Kaf-Kaf sesleri ile inleyen Karşıyaka Lisesi'nde tamamladı. Karşıyaka Anadolu İletişim Meslek Lisesi ile gazetecilik mesleğine ilk adımı attı. Yüksek okulu Trakya Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde, fakülteyi Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde tamamladı. Milliyet, Sabah, Gazete Ege, Sky TV, Gazetem Ege gibi medya kuruluşlarında muhabirlik yaptı. Yaklaşık 10 yıldır Yenigün Gazetesi'nde Karşıyaka üzerine yazılar yazıyor. Karşıyaka taraftarının sanal alemde ilgiyle ziyaret ettiği yesilkirmizi.net sitesinin sorumlusu. Meslek hayatına bilgi işlem sektöründe devam ediyor. Doğduğu günden beri Kaf-Sin-Kaf sevdalısı.
***
Deniz'e neden 'Buçuklu Semtin Hergele Çocukları' dedim, bakın ne cevap aldım.
"Kahramanlar anlattı ben yazdım. Yaklaşık 5 yıllık bir uğraşın sonucu olan bu kitabı nihayet bitirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Aslında 'Bitirdim' demek pek doğru olmaz. Sürecin bu kadar uzun sürmesinin nedeni kitapta her anıya yer vermek istemem, 'Hadi şunu da ekleyim, bunu da atlamayayım' aç gözlülüğüne kapılmamdı.
Tabii ki de bu mümkün olmadı.
Karşıyaka Spor Kulübü ile ilgili yaşanmış anıların bir kitapta toplanması ve gelecek nesillere aktarılması gerekiyordu. Bu nedenle KSK'nin yaşanmış anılarının tribünden, sahanın içinden, şeref tribününden ve basın tribününden nasıl yansıdığını görmenizi istedim. Ben bu anıları yazarken çok keyif aldım. Umuyorum ki sizler de okurken aynı duyguları hissetmişsinizdir. Kitabın başında; "İzmirli olmak ayrıcalık, Karşıyakalı olmak bu ayrıcalığın buçuk farkıdır" yazdım. Eminim ki siz de kitabın sonunda bana hak vereceksiniz."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA