• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Türkiye’nin 3. büyük kenti ama stadı yok ERKİN USMAN

Türkiye'nin 3. büyük kenti ama stadı yok

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.07.2015, 00:00
İşte İzmir'in kaderi bu. Altay Spor Kulübü eski Başkanı, MHP İzmir Milletvekili Aslan Savaşan'ın İzmir'deki stat sorununu soru önergesi ile Meclis gündemine taşımasından sonra, İzmir gündemi de hareketlendi. AK Parti İzmir Milletvekili Cemil Şeboy'un stat sorunu için, "Bunlar boş muhabbetler" çıkışına, MHP'li Savaşan'dan cevap gecikmedi.
***
Savaşan, "İzmir kulüplerinin ve İzmirli sporseverlerin yaşadığı stat sorunu ne zamandan beri boş muhabbet oldu" diyerek Şeboy'a sitem ediyor ve ekliyor:
"İzmir'in içinde olduğu her sorunun takipçisi olacağımın sözünü İzmirli hemşerilerime verdim. Seçim tamamlandı, seçmen bize önemli bir sorumluluk verdi. Sorunlara çözüm bulmak bütün İzmir milletvekillerinin görevidir. Futbol sezonu başlamak üzere ve İzmir kulüplerinin iç saha maçlarını oynayabileceği bir stat yok. Alsancak Stadı bir yıldır kapalı ve yeni stat yapımı ile ilgili herhangi bir gelişme yok. Atatürk Stadı'ndaki yenileme çalışmaları da yeni sezona yetişmeyecek."
***
MHP'li Savaşan bir de önemli bir tespitte bulunuyor:
"Türkiye'nin üçüncü büyük şehrinde yeni sezon için stat yok. Alsancak Stadı kapalı, Göztepe ve Karşıyaka Statları düşük kapasite ile yapılıyor. Konu TOKİ'ye havale edilmiş ama kulüplerin ve taraftarların görüşünü alan yok. Bu konuyu çözmeye çalışmak yerine, 'boş muhabbet' diyerek geçiştirmeye çalışmayı doğru bulmuyorum."
* * *
Savaşan bir de çağrı yapıyor:
"İzmir'i milli irade sonucunda temsil etme yetkisini alanlar, sorunların çözümünden yana olmalı, gerekirse el ele vererek stat sorununu çözmeliyiz. Verdiğim soru önergesiyle dikkatleri stat sorununa çektim. Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan gelecek cevabı bekliyorum. Ankara'da ve İzmir'de konu gündemde ve süreci yakından takip ediyorum."

hayattan
Çocuklar için hem gezi hem eğitim

Karabağlar Belediyesi, yaz aylarında farklı bir etkinliğe imza attı. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nün düzenlediği kurslara katılan çocuklar, haftanın bir günü farklı yerlere geziye gidecek. İlk gezi Kemalpaşa'da bulunan Kımız Çiftliği oldu.
Etkinlik kapsamında Kemalpaşa Kımız Çiftliği'ne giden çocuklar gün boyu doyasıya eğlendi, atlara binerek keyifli vakit geçirdi. Ayrıca gezi kapsamında çocuklara, Kımız Çiftliği hakkında bilgi verilerek gezdikleri yerleri tanımaları sağlandı.
***
Karabağlar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen kurslar kapsamında eğitime katılan çocuklara, haftanın üç günü resim, yaratıcı drama, satranç, yabancı dil eğitimi verilecek. Böylelikle çocukların hem sanatsal yeteneklerini, dillerini ve çözümleyici düşünme yeteneklerini geliştirmeleri sağlanacak. Bu etkinlik kapsamında ayrıca, ailelere verilen ergenlik ve bağımlılık, ilk yardım, aile içi iletişim gibi seminerlerle de ailelerin çocuk yetiştirmede ve çocuklarıyla iletişimde daha bilinçli olmaları hedefleniyor.
***
Kurslara katılan çocuklar eğitimlerinin yanı sıra gezilere de katılarak farklı bir deneyim yaşayacak. Kemalpaşa Kımız Çiftliği ile başlayan geziler kapsamında Sasalı, Meryem Ana, Seferihisar ve İzmir'deki bazı müzeler de yer alacak. Toplam 8 hafta boyunca devam edecek olan etkinlikler 4 Eylül'de sona erecek.

küpe
Dehanın yüzde biri ilham, yüzde doksan dokuzu terdir.
Thomas Edison

fıkra
Yanlış anlama

Dairede tek bekar olan arkadaşları o sabah işe gözünün biri mosmor olduğu halde gelmişti.
Biri sordu: "Gözüne ne oldu?"
"Canım bu sabah giyinirken gömleğimin düğmesi koptu. Ben de hiç düğme dikemem. Komşum evli bir kadın, ona gittim, diker misin? diye sordum."
Arkadaşlarından biri atladı:
"Kadın da kötüye çekip yumruğunu salladı, değil mi?"
"Yok canım ne münasebet? Bilakis çok iyi davrandı. Düğmemi aldı, dikti. Fakat tam eğilip dişleriyle ipliği koparırken, kocası içeri girmesin mi!"

laflama
* Sınırlarımızın delik deşik olması, kimsenin sinirlerine dokunmuyor mu acaba?
* Organ bağışında bulunmak istiyorum. Aklımı bağışlamak istiyorum. Çünkü zaten bir işe yaramıyor. Gidişata akıl-sır erdiremiyorum!
* Karımla gül gibi geçinip gidiyoruz. Gerçi ara sıra dikenleri batıyor ama...
* Kurt kocayınca, sosyal medyanın maskarası olur!
* Bir yiğit gurbete gitse ve cep telefonu orada çekmese, gör başına neler gelir!
* Cep delik, cepken delik ama cep telefonu son model, ne haber!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA