• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Her ilçeye bir Özel Türk Koleji ERKİN USMAN

Her ilçeye bir Özel Türk Koleji

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.08.2015, 00:00
İzmir Özel Türk Koleji, İzmir'in köklü bir eğitim kurumudur. Ülkemizde ilk kurulan kolejlerden biridir. İzmir'in eğitimdeki yüz akıdır. 65 yıllık geçmişinde ülkemize birçok mezun kazandırmıştır. Siyasetçiden, sanatçıya; sporcudan bilimadamına kadar ülkemize katkı sağlamış nice insanlar yetiştirmiştir.
Bahattin Tatiş tarafından 1950 yılında yakılan meşale kuşaktan kuşağa geçerek günümüze kadar gelmiştir. Okulun genel müdürü Yiğit Tatiş üçüncü kuşak temsilci olarak dedesinden aldığı meşaleyi daha da yükseğe tırmandırmak için büyük bir mücadele veriyor.
***
Şube sayıları da gittikçe artmaktadır. İzmir'de her ilçeye bir Özel Türk Lisesi şubesi açma fikri ikinci, üçüncü kuşaklarla hayata geçirildi. İzmir'in dışına da şubeler açmaları, eğitim duayeni Bahattin Tatiş'ten aldıkları eğitim meşalesini daha ileriye taşıma açısından önemliydi. Bu amaçla Marmaris Özel Türk Koleji yaşama geçirildi. 2015-2016 Eğitim Öğretim döneminde üçüncü yılına merhaba diyecek.
* * *
Marmaris Özel Türk Okulları'nın başına da eğitim yaşamına İzmir Özel Türk Lisesi'nde başlamış, tam 25 yıl okulda öğretmenlikten idareciliğe kadar büyük emekler vermiş Aşkın Saraç getirildi.
Eğitime sevdalı birisi olan Aşkın Saraç, okulda çok sevilen eğitimcilerdendi. Okuluna olan sevgisini daha çok çalışarak gösteren, yorulmak bilmeyen bir yapıya sahiptir. Bahattin Tatiş'in eğitim meşalesini yüceltmek için gecesini gündüzüne katanlardandır. Son yıllarda okul mezunlarını bir araya getirmek, onlarla bir çatı altında buluşmak gibi ileriye dönük hamlelerin de öncüsüdür. Ege Bölgesi'nde illeri, ilçeleri, kasabaları gezip eski mezunları buluşturmak için onlarca toplantı yapmış, binlerce kilometre yol katetmiş, sonuçta başarılı olmuştur.
***
Özel Türk Koleji'nden mezun ünlüleri okul öğrencileriyle buluşturmak için elinden geleni yapmış, büyük yankı getiren işlerin başında olmuştur. Bunları da başarıyla gerçekleştirmiştir. Müzik dünyasında, televizyon dizilerinde, sinema dünyasındaki pek çok ünlü mezunu aynı gün, aynı yerde toplamak büyük alkış gerektiriyordu. O alkışı fazlasıyla da hak etmişti.
Marmaris Özel Türk Koleji Kampus Müdürü olarak göreve başlayan Aşkın Saraç, bu konuda şunları söyledi: "Eğitim öğretim en zor işlerin başında gelir. İşimiz insan mühendisliğidir. Hata, pardon kabul etmez. Yanlışın dönüşü yoktur. Geleceğin ülke yöneticilerini, ülkemize hizmet edecekleri yetiştireceğiz. Ciddiyet isteyen bir sorumluluğun altına isteyerek giriyoruz. Eğitimci bir kişi hangi konumda olursa olsun işini en güzel şekilde yapmak zorundadır. Bahattin Tatiş hocamızdan aldığımız eğitim anlayışıyla mesleğimizi sürdürmeye çalışıyoruz. Hocamızın eğitim adına yaptığı her şey bize modeldir. Bir eğitim duayeniyle çalışmanın meyvelerini topluyoruz. Daha sonra oğlu Oğuz Tatiş, üçüncü kuşak torun Genel Müdürümüz Yiğit Tatiş de aynı eğitim anlayışını daha ileriye taşımak için mücadele veriyorlar. Marmaris Kampusu'nda var gücümüzle çalışıp mücadelemizi sürdüreceğiz. Eğitimde bugünden daha iyi, daha güzel olmak için varız. Yarışımız kendimizle..."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI