• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Türk müziği ve tango işte size Aşkın Dansı ERKİN USMAN

Türk müziği ve tango işte size Aşkın Dansı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.10.2015, 00:00
Canan ve Yahya Geylan'ın "solo ve düet" olarak seslendirdikleri bu albüm, "Geleneksel Türk Müziği" eserlerinin Devrim Demir Yeşilpınar tarafından düzenlenerek "caz müziği" ile harmanladığı yeni ve ilginç bir çalışma. Bu ilginç ürün Elenor Müzik tarafından müzikseverlerin beğenisine sunuldu.

60'lı yıllardan 80'li yılların ortalarına kadar damgasını vuran ana masa va tüplü mikrofon tekniği kullanılarak akustik çalgıların aynı anda canlı icralarıyla kayda alınan "Aşkın Dansı", klasik Türk müziği şarkılarından tangoya, türkülerden yeni bestelere birçok formda eserlerden oluşan repertuvarıyla keyifle dinleyebileceğiniz bir albüm.

♦♦♦♦♦

İki sanatçının birlikte ilk projesi 2013 TRT müzik yapımı "Bir Yay, bir Mızrap" programı "Aşkın Dansı" albüm çalışmasına esin kaynağı oldu.

Küçük yaşlardan itibaren kendilerini müziğe adamış iki sanatçı...

"Aşk"la kesişen yollarda müzikle yeşeren bir aile...

Canan Sezgin Geylan müzisyen bir ailenin çocuğu...

7 yaşında merhum Mustafa Besen'den mandolin ve keman dersleri alarak başladığı müzik eğitimine Samsun Belediye Konservatuvarı'nda devam etti. İlk ve en önemli hocasının babası Muhterem Sezgin olduğunu her fırsatta belirten sanatçı 1989 yılında TRT'nin sınavlarında başarı gösterdi ve profesyonel sanat yaşamına ilk adımı attı.

♦♦♦♦♦

Canan Sezgin Geylan çeşitli radyo ve televizyon programlarında yer aldı, yurt içi ve yurt dışı görevlerde ülkemizi başarı ile temsil etti. Sanatçının repertuvarında çocuk şarkısı ve saz eseri formunda besteleri bulunuyor. Canan Sezgin Geylan, 2006 yılında TRT İzmir Radyosu Türk Müziği Korosu'ndan Yahya Geylan ile yaşamını birleştirdi.

♦♦♦♦♦

Yahya Geylan, babasının bir müzisyen olması nedeniyle, küçük yaşlardan itibaren müzikle iç içe büyüdü. Orta öğrenimini Atatürk Endüstri Meslek Lisesi'nde tamamladıktan sonra Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümü'nü birincilikle bitirdi. 1992 yılında TRT'nin açtığı İstisna Akitli Sanatçı sınavında başarılı oldu ve 10 yıl TRT'de görev yaptı.

Yahya Geylan halen TRT kadrosunda görevini sürdürüyor.

Albümde performans gösteren müzisyenler

►Düzenleme ve Piyano: Devrim Demir Yeşilpınar
► Gitar: Onur Puza
► Kontrabas: Osman Yaldız
► Davul: Orçun Aktaşlı
► Kanun: Mehmet Dönmez
► Kemençe: Mehmet Yalgın
► Ritm: Ozan Pars

Aşkın Dansı

Uzanan gökyüzünde yıldızlardan bir tane alsam
Taç yapsam koysam başına denizin sesi yanımda
Bütün gece dans ettik, şahitler dağlar taşlar
Hiç bitmesin bu rüya, güneş doğsa ne fayda
Bu aşk şarkısını söylüyorum kulağına
Gönlümdeki sultana...

Pazar neşesi ''Kimse çalmazmış''

Fabrikaya yeni müdür tayin edilmişti. İlk bir kaç gün, fabrikanın her tarafını gezdi, tesisatı, idareyi ve kalem odalarını gördü. Sonra idare müdürünü yanına çağırttı ve sordu: "Bütün tesisat sigortalı mıdır?" "Hepsi değil, kısmen..." "Olmaz! İğneden ipliğe herşey, hırsızlığa karşı sigorta ettirilecek. Yalnız, kalem odasındaki saat müstesna tabii..." "Niçin müstesna efendim?" "Bütün memurların gözü sabahtan akşama saatte olduğu için, kimse çalamaz da ondan..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA