• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kruvaziyer tamam, sıra turizmde... ERKİN USMAN

Kruvaziyer tamam, sıra turizmde...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.11.2015, 00:00
Bu ciddi hedefin altında İTO Başkanı Ekrem Demirtaş'ın imzası var.

Demirtaş bu hedefini şöyle açıklıyor:

"Sıfır noktasındaki Kruvaziyer Turizmi'nde Odamızın öncülüğünde 3 yıl üst üste Avrupa'nın en iyi kruvaziyer destinasyonu seçilerek zirveye ulaştık. Son 3 yılda kongre turizminde belli bir başarı yakaladık. Bölgemizde devamlı yeni yeni oteller, turizm yatırımları var. Turist sayımız 1.5 milyon kişiye ulaşıyor. Efes'i dahil edersek 4 milyon kişi olur. Önümüzdeki dönemde bu atılıma sağlık turizmini de katacağız. Büyükşehir Belediyemizin planladığı kongre merkezi ile bu alanda da atağa kalkacağız. Sağlık konusunda efsanelere konu olmuş termal kaynaklarımız, 6 üniversite hastanemiz başta olmak üzere diğer sağlık tesislerimizle çok iddialıyız." 

Demirtaş'ın bir başka hedefi daha var.

İTO'nun bu heyecan dolu başkanı bu aşamada diyor ki:

"Amacımız, İzmir'i bir marka kent yapmak. İzmir'i markalaştırırken turizme de ayrı bir önem veriyoruz. Çünkü turizm, yarattığı büyük ekonomik katma değerin yanı sıra dinamizmi, tanıtım gücü ile eğitimden sanayiye, spordan yaşam kalitesine kadar bir kente çok şeyler katan özel bir alan."

Ekrem Demirtaş, 1992 yılında İTO Başkanı oldu. "Yılın 12 ayı turizm..." diye yola çıktı ve en fazla mesai ayırdığı alanlardan birisi de turizm oldu.

CHP İzmir'de sürpriz aday

Delege seçimleri tamamlandı ve şimdi sıra CHP İl Kongresi'nde.

Şimdiki Başkan Bedri Serter'in karşısında dün akşama kadar iki aday vardı. Biri Ali Engin, diğeri Sinan Karamustafaoğlu. Bu ikiliye bir de CHP örgütünün heyecanlı simasi Hasan Nebi eklendi.

Aday sayısı böylece üç oldu. Bu adaylardan İl eski Başkanı Ali Engin ve Sinan Karamustafaoğlu, CHP'de ilçe başkanlığı, il ve ilçe yöneticiliği yapmış 5-6 yüz kişi ile kahvaltı yapacak, destek isteyecek.

Sürpriz aday Hasan Nebi, "Kimseyle ikili, üçlü ortaklı çalışmıyorum.. Tek başına ve dimdik aday olarak delegelerin karşısındayım. CHP İzmir örgütü kimsenin elinde değil" diyor ve ekliyor:

"Geliyorum, geleceğim. Yakındır..."

Genç yatırımcılar İzmir'i omuzluyor

1948 yılından bu yana faaliyet gösteren, dünyanın en büyük öğrenci organizasyonu AIESEC; 60 bini aşkın üyesi ile 126 ülkede faaliyet gösteriyor. Kar amacı gütmeyen, politika dışı ve din, dil, ırk ayrımı gözetmeyen kurum, uzun yıllardır gerçekleştirdiği değişim programları ile üniversite öğrencilerinin bireysel liderlik gelişimlerine katkı sağlıyor. AIESEC'te gönüllü olarak çalışan üniversite öğrencileri, uluslararası alanda faaliyet gösteren firmalarda sağladıkları staj olanakları ve toplumsal gelişim projelerinin yanı sıra kendilerine 'Dünya Barışı'na katkıda bulunmayı hedef edinmiş. 

AIESEC İzmir Danışmanlar Kurulu Başkanı Tamer Taşkın, "En uzunu 1 yıl olmak üzere birlikte çalıştığımız AIESEC'li bu genç arkadaşlarımızın titizlik ve ciddiyetle yaptıkları işler sonucu ulaşamadığınız pazarlara açılabilir, ihracatınızı genişletebilir ve değişik bakış açıları ile yeni atılımlar gerçekleştirebilirsiniz" diyerek, Global Talent programının önemini vurguluyor.

Laflama

İçim içime sığmıyor. Galiba ruhum kilo almış hacı! 

Beyaz giyme söz olur. Siyah giyme toz olur. Sen en iyisi kırmızı giy. 280 gün sonra çocuğumuz olur! 

Bizdeki sağa sola rastgele kurşun sıkan magandalar! İddia ediyorum; Uganda'da bile olmaz! 

Kerem yandı Aslı için. Bir sürü borca girdi, ödeyemedi garibim!

İbrahimOrmancı'dan

Günün fıkrası: Pazarlık payı

Küçük Kayseriliye hocası sormuş: "Altı kere altı?" "Otuz dokuz..." "Otur, sıfır." Arkadaşı sordu: "Bildiğin halde neden otuz dokuz dedin?" "Pazarlık edecektim, anlamadı."
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA