• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yerli otomobilin adresi İzmir... ERKİN USMAN

Yerli otomobilin adresi İzmir...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.01.2016, 00:00
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın gündemindeki ana konulardan biri de "yerli otomobil" ve bu yöndeki talepler ve hazırlıklar.

Bakan Işık'ın son İzmir gezisindeki özel temaslarda ağırlıklı konulardan biri de, "yerli otomobil" oldu.

Ve, son dakikada ortaya atılan bir görüş:

"Yerli otomobilin en doğru adresi İzmir..."

Bu iddialı görüşün sahibi EBSO Başkanı Ender Yorgancılar diyor ki:

"Yerli otomobilin İzmir'de üretilmesinden büyük gurur ve mutluluk duyacağız. Yerli otomobili İzmir'de istiyoruz. Hemen belirtmek ve hatırlatmak lazım... İzmir otomotiv sanayisinde yedek parça ve işlenmiş, bitmiş ürün olarak çok büyük bilgi birikimine ve tesislere sahip. BMW, Mercedes, Ford gibi dünya markalarına üretim gerçekleştiren yan sanayi üreticilerimiz, yaptıkları ihracaatla her yıl milyonlarca dolar döviz kazandırıyor. Yatırımcı bekleyen organize sanayi bölgelerimiz İzmir'in otomotiv ve yan sanayi üssü olmasına destek verecek alt yapıya sahip. Lojistik ile birleştiğinde yerli otomobilin en doğru adresi bence İzmir'dir."

Bademler halkı mutlu mu mutlu

İlk köy tiyatrosu, Musa Baran Çocuk Oyuncakları Müzesi, organik pazarı, tarımsal kalkınma kooperatifçiliği, yetiştirdiği siyasetçiler, Susuz Yaz filminin çevrildiği topraklar olarak belleklere kazınmış Bademler, Turizm ve Kültür Bakanlığı'nca sürdürülen restorasyon çalışmalarının son bulmasıyla yeni kütüphanesine kavuştu.

Bademlerliler, mutlu mu mutlu!

7 bin kitabın yer aldığı kütüphane; 90 öğrencili, 15 öğretmenli Bademler için büyük bir sevinç kaynağı oldu.

İl Kültür Ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz'in yakın ilgisi ve Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek'in çabalarıyla yepyeni bir çehreye bürünen kütüphane için okul müdürü Ramazan Çeşmeli ve muhtar Mehmet Uysal şöyle dedi:

"Öğrencilerimizin kültürel ve sosyal gelişimi için çok sayıda kitapla zenginleşen kütüphanemizden yararlanacak olan çocuklarımız inanıyoruz ki gelecekte karşımıza yeni Fazıl Hüznü Dağlarcalar, yeni Atül Akallar ve yeni Mahmut Türkmenoğlular- Musa Baranlar olarak çıkacak ve bizlerin gurur kaynağı olacaklar."

Okulun kalorifer kazanının yenilenmesi konusunda yakın ilgisine tanık olduğumuz kaymakam Murat Sefa Demiryürek ise şunları söyledi: "Bademler, içinde yaşadığımız coğrafyanın en çok ziyaret edilen mahallelerinden biri. Çok sayıda kitabın yer aldığı kütüphanemiz bundan böyle çevreye bilimin, güzel sanatların ve edebiyatın ışığını yayacak. Bademlerliler, şairlerle ve yazarlarla bu mekanda tanışarak, onlarla olan dostluklarını pekiştirecek."

Dev adamın heykeli dikilecek

Shaquille O'Neal, Amerikan Profesyonel Ligi NBA'in efsaneleri arasında. Ona basketbolseverler "SEVİMLİ DEV ADAM" ismini takmışlardı. 2.16 metre boyunda ve 150 kilo ağırlığındaydı çünkü. Bu olağanüstü cüsseye rağmen basketbol hayatında rakiplerini kasdi faulle bir kez bile sakatladığı görülmedi. Güleryüzü ve çocuk sevgisiyle Amerika'da herkesin sevgilisi olmuştu. Got Fingered, The Wash ve Scary Movie filmlerinde oynadı. 1996-2004 yılları arasında California Eyaletinin en ünlü takımı Los Angeles Lakers'ın formasını giyen Dev Adam, bu süreye 2000'de normal sezonun en değerli oyuncusu (MVP) olmayı, 2000, 2001 ve 2002'de Los Angeles Lakers'ı şampiyon yapmanın başarılarını ekledi. Vefalı davranan yöneticiler, kulübün maçlarını oynadığı 23 bin kişilik Staples Center Salonu'nun önüne Shaquille O'Neal'ın heykelinin dikilmesini kararlaştırdı. Şimdi 44 yaşında bulunan Dev Adam artık ebediyen yaşayacak, anılacak. Ne güzel...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI