• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Mavişehir’e kıymayın! ERKİN USMAN

Mavişehir'e kıymayın!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.04.2016, 00:00

Burası, sadece İzmir'in değil, Türkiye'nin örnek yerleşim birimi...
Yasaların satırları arasından sıyrılıp bu güzel kenti bir rant alanına çevirmek isteyenlerin aç gözlülüğü bir yana, Karşıyaka Belediyesi birimlerinin neme lazımcılığı da burasını can evinden vuruyor. Bütün bunlara bir de semt halkının ve özellikle site görevlilerinin ihmalini eklerseniz, durumun vehameti daha da büyük gibi...
Konu; Mavişehir'in ortasından geçen derenin pisliği ve çevreye yaydığı tahammül edilemez pis koku.
Eskilerin bugünlere kadar uzanan tabirleri ile söylemek gerekirse, rayiha-ı keriha...

Günün hangi saatinde olursa olsan, bu derenin kenarından ve çevresinden geçenleri pislik yüklü bir tablo karşılıyor,
Karşıyaka'da hızlı bir Belediye Başkanı var.
Hüseyin Mutlu Akpınar'a yönelik 650 imzalı mektubun özeti böyle.
Akpınar'ın, bu çirkinliği ortadan kaldıracağından eminim. Mavişehirli hemşehrilerim rahat olsun.

Şeyhoğlu kütüphaneler zincirinde 42. halka

Rasime Recai Şeyhoğlu kütüphaneler zinciri, artık bir Türkiye gerçeği!
Kütüphanecilikte ulusal bir marka !
Karaman ili, Sarıveliler ilçesi, Uğurlu köyüne de bu zincirin bir halkası eklendi. Hem de 4000 kitapla...
Aylardır hazırlıklar sürüyordu. Aylardır tatlı bir telaş içindeydi Uğurlu köyü muhtarı Yaşar Doğu Korkmaz, öğretmen kardeşi Ali ve muhtarın oğulları oğulları Nafiz ile Emre...

İzmir'e iki kez araç geldi, kitapları ve aydınlanma evinin objelerini, malzemelerini almak için... Ve sonunda 30 Mart'ta Sarıveliler'in genç- kültür ve spor aşığı kaymakamı Ali Öner, ilçe milli eğitim müdürü, ilçe jandarma komutanı, belediye başkan yardımcısı, halk eğitim merkezi müdürü, eğitimciler, köy imamı ve kitapseverlerle kütüphane ve Rasime Şeyhoğlu Aydınlanma Evi açıldı.
Binanın düzenlenmesini, rafların ve dolapların yapımını üstlenen aydınlanmacı muhtar; köyüne kütüphane ve kütüphane müzesi şeklinde düzenlenen bir kültür mekanı kazandırmanın mutluluğunu, yaptığı açılış konuşmasında da ortaya koydu. Hem kütüphaneye hem de Rasime Şeyhoğlu Aydınlanma Evi'ne sahip çıkarak çevreye ışık saçmaya devam edeceklerini dillendirdi.

TÜRKÜ ANA, şimdi de Karaman topraklarındaydı. Uğurlu Muhtarı Yaşar Doğu Korkmaz ve kardeşi Ali Korkmaz'ın kadirşinaslık duygusu ve harcadığı çabalarla...

Bayraklı'da "akıllı bina"da sona gelindi

Bayraklı Belediyesi'nin Altınyol üzerinde yapımı devam eden hizmeti binası inşaatında sona yaklaşıldı. Hizmet binasının dış cephe kompozit ve cam giydirme çalışmalarının yüzde 75'i bitti. İçeride de granit, fayans ve seramik çalışmaları ile altyapı, elektrik ve mekanik çalışmaları tamamlandı.
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Bir aksilik olmazsa yaz sonu yeni binamızda hizmet vermeye başlayacağız" diyor. Bayraklı Belediyesi'nin tüm birimlerini bir araya toplayacak olan hizmet binası inşaatı için geri sayım sürüyor. Hizmet binası otobüs, metro ve vapur iskelesi gibi ulaşım akslarının hemen yakınında bulunuyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI