• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sonunda Karşıyaka’ya bir üniversite geldi ERKİN USMAN

Sonunda Karşıyaka’ya bir üniversite geldi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.05.2016, 00:00
İzmir Üniversitesi'nin, içinde, Tıp Fakültesi, Hemşirelik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fizik Tedavi Yüksek Okulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nün yer aldığı Necdet Doğanata Sağlık Yerleşkesinin açılışı geçen hafta yapıldı.
2007 yılında Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından kurulan İzmir Üniversitesi, kurucusu merhum Necdet Doğanata'nın "İnsanlığın önündeki en büyük engel eğitimsizliktir" düşüncesini şiar edinerek başlattığı çalışmalarını, bugün, sekiz fakülte ve yedi bine yaklaşan öğrencisi ile örnek bir eğitim üssü haline getirdi.

Karşıyaka'lılar için bünyelerinde bir üniversite olmaması hep bir burukluk yaratmıştır.
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da, konuşmalarında, Karşıyaka için bilim ve eğitim kenti vizyonunu sürekli vurgulamakta.
Karşıyaka'nın antik çağlardaki Efes ve Bergama kent devletleri gibi evrensel bilim üretme merkezlerinden birisi olması ve on binlerce uluslararası öğrenci ve bilim adamının çalışma yaptığı araştırma laboratuvarları ve üniversite kampüslerine kavuşmasının ilk emaresi İzmir Üniversitesi Karşıyaka Necdet Doğanata Kampüsü ile hayata geçmiş oldu.
12 bin metrekarelik kapalı alan içinde bine yakın öğrenci Türkiye'nin en modern anatomi, mikrobiyoloji ve uygulama laboratuvarlarında eğitim görecek.
Aynı zamanda yine ülkemizin bu kapsamda açılan ilk simülasyon merkezinde, öğrenciler, her türlü kişisel ve toplumsal tıbbi olayların ve afetlerin sanal ortam canlandırması yapılarak eğitilecek.

Üniversiteler için tıp fakültesi ve hastanesi ayrıcalıklı yere sahiptir.
Gerek 100 milyon doları geçen maliyetleri gerekse yetişmiş öğretim üyesi tedariki zordur.
Dolayısı ile her üniversitede tıp fakültesi ve hastanesi yoktur.
İzmir Üniversitesi Karşıyaka Yerleşkesinde, tıp fakültesinin de bulunması ve İzmir Üniversitesi Hastanesinin 301 yatak, 78 yoğun bakım yatağına ek olarak organ transplantasyonu, kemik iliği nakli, tüp bebek merkezi ve onkolojik cerrahi dahil 46 branşta hizmet vermesi de altı çizilmesi gereken hizmetler.
Karşıyaka ve İzmir'e hayırlı olsun diyorum..
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA