• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Karşıyaka, Mesut Sancak’ı bekliyor ERKİN USMAN

Karşıyaka, Mesut Sancak’ı bekliyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.06.2016, 00:00
Folkart ciddi bir yatırımcı kuruluş. Türkiye'nin önemli merkezlerindeki dev blokların dünyadaki benzerleriyle yarışan yatırımların hemen tamamında imzası var.
Bu hızlı ve hareketli yatırım ataklarının odak noktalarından biri de İzmir.
Folkart imzalı yatırımlarının tamamına yakın bölümü, İzmir'in sosyal yapısı ve yerleşim felsefesine tam bir uyum içinde.
Yani, neresinden bakarsanız bakın, ister denizden, ister uçaktan, ister bir dağın tepesinden...
Kentin şurasından burasından yükselen yapıların hemen hepsinde "İzmir siluetinin" izlerini görmek ve bunun seyrinden keyif almak ayrı bir görüş ifadesi...
Folkart oluşumunun temelinde Mesut Sancak imzası var.
Sağlam, güvenilir ve şapka çıkarılacak bir imajdır bu...
Ve artık Mesut Sancak artık bir İzmir'lidir, kucaklayacağımız önemli bir hemşehri.
Attığı her adımda, kapı araladığı her sosyal girişimde varlığını hissettirmekte ve çoğu kez de kendisini aratmaktadır da...
Basmane'deki o ünlü utanç çukurunun yapılandırılması için gösterdiği hassasiyet ve sergilediği sağduyu yüklü davranış bile gözyaşartıcı olmuştur.
Hem de "Helal olsun!..." dercesine.
Şimdi de Çeşme'yi modern binalarla bir Miami haline getirmek çabalarını da takdirle izliyoruz.
Mesut Sancak bunca yatırım atağını sergilerken spor dünyasını da ihmal edecek değildi. Çalışmaları arasında İzmir'in önemli bir sorunu olan "spor"da olup bitenlere de eğildi. Örnekköy'deki tenis kompleksinde uluslararası tenis organizasyonun yüzakıyla gerçekleştirilmesindeki titizliğini unutamayız.
Gelelim futbola... İzmir futbol dünyasının yürek sızlatan tabloları, sürekli gerileme devri yaşayan kulüplerimiz, huzursuzluk, yaşadıkları maddi sorunlar...
İşte bu ortam içinde Mesut Sancak'a bir İzmir gerçeğini anımsatmak istedim.
O da Karşıyaka Gerçeği, yani 35 buçukluk.
İzmir Körfezi'nin kuzeye bakan sahillerinde konuşlanmış bir kenttir Karşıyaka.
İki milyona yakın bir kitle burada yaşamını sürdürüyor. Ve, yüz yılı geçen şanlı mazisiyle Karşıyaka Spor Kulübü yaşatılmaya çalışılıyor.
Forması yeşil-kırmızılı. Başta basketbol, yüzme ve sutopu, atletizm ve voleybol, sporun tümüne yakın dallarda faaliyet gösteren bu gözde kulüp maalesef şu günlerde kendisine uzanacak bir yardım elini bekliyor.
Bu gerçeği sizlere iletmek de, bu kulübün yine eski sporcu ve yöneticilerinden biri olarak bana düştü galiba. Folkart ve Mesut Sancak Kaf-Kaf'a bir el verse, bu yönetim, yönetici desteği ve diğer konularda, Karşıyakalılar vefalıdır, bu hizmeti unutmayacaklardır.
Mesela, Folkart Karşıyma Stadı'nda maç keyfi...
Tadından yenmeyecek gibi...

Çeşme kadınları atağa kalktı

Çeşme Belediyesi ile Çeşme Kadın Girişimi ve Üretim Kooperatifi (ÇEŞKA) arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokolde Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ile ÇEŞKA adına başkan Berna Güler, başkan yardımcısı Banu Ayhan ve sayman Sevgi Duman'ın imzaları var.
Dalgıç, ÇEŞKA'nın girişimci ve üretici kadınların birliği olduğunu ve bu birliğin büyümesi gerektiğini vurgulayarak, "Bu atılan temeller, gelecekte önemli ekonomik girdilerin olduğu ciddi bir işe dönüşecektir.
Çok kısa bir süre içerisindeki bu kadar güzel bir birlikteliğin olumlu sonuçlarını izliyorum.
Daha da iyi olacaktır.
Önemli olan birbirimize sarılmamızdır" dedi ve ekledi:
"Bugün imzalayacağımız protokolün amacı şudur.
Biz, sizlerle daha fazla bir arada olabilmek, size katkı sağlayabilmek, alan yaratabilmek ve bununla ilgili belediyenin ekonomik alanda sizlere katkıda bulunabilmek.
Tabi bu ekonomik katkı, sizlerin cebine para koymak değil. Eğitim anlamıyla, satış üniteleri olarak, üretim alanları ve diğer el sanatları branşları ile ilgili altlığı hazırlayacağız"
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA