• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bayraklı’da çocuk istismarına geçit yok ERKİN USMAN

Bayraklı’da çocuk istismarına geçit yok

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.07.2016, 00:00
Bayraklı Belediyesi kadınların toplum içinde ve ailede daha güçlü olmaları, daha sağlıklı iletişim kurabilmeleri için eğitim seminerleri düzenliyor. Seminerlerde çocuk istismarı konusuna da ayrıca dikkat çekiliyor. Psikolog Gülhan Ayaz eşliğinde verilen eğitimlerde kadınların aile içinde iletişim kurarken yaptıkları yanlışlar ve yapacakları doğru adımlar anlatılıyor.

Psikolog Ayaz, çocuk istismarı sebeplerinin arasında aile içi şiddet ve mutsuz evlilik, sosyoekonomik durumun düşük olması, üvey anne baba, geleneksel aile yapısında fiziksel cezanın kabulü gibi nedenlerin olabileceğini belirterek, çocukların gelişiminde yaşanan sorunların sadece çocuklarda değil aynı zamanda yetişkinlerin onları yeterince anlayamamasından kaynaklandığına dikkat çekti. Ayaz "Bayraklı Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi olarak bugüne kadar çok sayıda kadın ve çocuğa psikolojik destek verdik. Bu kapsamda semt merkezlerimizde aile içi iletişime dönük seminerler veriyoruz. Burada amacımız kadınların aile içi iletişimini sağlamak, çocuk istismarına sebep olan her şeyi ortadan kaldırarak sağlıklı bir şekilde hayat sürmelerini sağlamak..
Bu hedeflerimiz doğrultusunda semt merkezlerinde verilen eğitimlerimiz devam ediyor. Bu seminerlere katılmak isteyenleri Bayraklı Belediyesi'nin Yamanlar'da bulunan Kadın Danışma Merkezine bekliyoruz" dedi.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ da kadınlara yönelik aile içi iletişim seminerlerini uzun süredir düzenlediklerini, burada çocuk istismarının önlenmesine yönelik ailelerin ayrıca bilgilendirilmeye başlandığını belirterek, "Son günlerde gazete ve televizyonlarda çocuk istismarına yönelik haberleri görmekten büyük utanç duyuyoruz. Bu tür istismarların yaşanmaması adına özellikle anneleri yapmaları konusunda bilgilendiriyoruz. Ayrıca aile içi iletişimin nasıl artırılacağı, çocuklarla nasıl iletişim kurulması gerektiği konularının üzerinde duruluyor" dedi.

Bostanlı'da ücretsiz tenis dersleri!

Bostanlıspor, sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEFV) çocuklarına ücretsiz tenis dersleri vermeye başladı...
Bostanlıspor Gode Cengiz Spor Tesisleri Kortlarında haftanın belirli günleri tenis antrenörleri tarafından verilen kursların devamlı olacağını ifade eden Bostanlıspor Kulübü Asbaşkanı Muzaffer Tuğsavul, "Bostanlıspor olarak sosyal sorumluluk projelerine yenilerini ekliyoruz. Bu kez Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı çocuklarına ücretsiz olarak tenis dersleri vermeye başladık. Belirli günlerde kortlarımıza gelen çocuklara antrenörlerimiz tenis öğretiyor.
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na kulüp olarak her türlü desteği veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz" dedi.
Bostanlıspor tenis antrenörlerinden Berkan Sayal, çocukların spora yetenekli olduklarını ve teniste başarı sağlayanları Karşıyaka Kulübü tenis şubesine lisansiyer sporcu olarak yönlendireceklerini ifade etti.

Çeşme'de susuzluğa isyan ve sonrası

Geçmiş bayramda Çeşme'de yaşayanların anılarından biri de "susuzluk" ve bu susuzluğun getirdiği çaresizlik üzerine...
POTA okuru Selim Can'dan ilgililere bir not...
"Geçen yıllarda hafta sonları yaşanan Çeşme Dalyan mahallesindeki su kesintileri bu yıl da bayram nedeniyle dayanılmaz sıkıntıya yol açmıştır.
İZSU bunu nüfus yoğunluğuna bağlıyor.
Oysa ki 1 yıldır hiçbir çalışma yapılmamış. Bize bayram günlerinde bu sıkıntıyı yaşatanlara yazıklar olsun..."

fıkra

İki arkadaş konuşuyordu:
- "Sen artık fazla kaçıyorsun ama..." - "Neden?" - "Meteliğin yokken borçlarını ödemezdin. Şimdi o muazzam servete kondun.
Hala bir kuruş ödemiyorsun, ayıp değil mi?" - "Kardeşim sonra herkes 'Para adamı değiştirdi' derler diye korkuyorum da..."

laflama İbrahim Ormancı'dan​

Türkiye çok kutuplaştı çok. CİN ALİ bile KİN ALİ olmuş usta!
Her şeye AMADE olma. Ne bileyim itiraz et, AMA de!..
" Henüz üç yaşında bir kardeşim var. Seni ondan bile kıskanıyorum" şarkısındaki derin felsefeyi hala anlayamadım. Suç bende mi ülen!
Ve Allah odunu yarattı!...
Bekarlık EŞ-SİZ bir duygu !...
Felekten bir HECE çaldım. Gittim şair oldum!...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA