• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kışın sağlıklı kalma yollarını arayın... ERKİN USMAN

Kışın sağlıklı kalma yollarını arayın...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.11.2016, 00:00

Bu kış sağlıklı kalın! Soğuklarla birlikte kış hastalıklarına yakalananların sayısı da hızla artarken, sağlık uzmanları, kış hastalıklarından korunmak, iyileşme sürecini hızlandırmak ve yanlış müdahalelerle vakit kaybetmemek için uyarılarda bulunuyor.
Belirli semptomların görülmesi halinde vakit kaybetmeden doktora gidilmesi gerektiğini belirten yetkililer, antibiyotiklerin yanlış ve gereksiz kullanımının bağışıklık sistemine zarar verdiğini vurguluyor.
Kışın kendini iyiden iyiye hissettirdiği şu günlerde grip vakaları da gittikçe artıyor.
Uzmanlar, koruyucu sağlıkta büyük rol oynayan eczacıların, gribe karşı da en etkili danışma mercilerinden biri olduğunu vurguluyor ve toplumu hem bilinçlenmek, hem de hasta olmadan gereken önlemleri almak için eczanelere danışmaya davet ediyor.
Uzmanlar, soğuk algınlığı ve grip belirtilerinin 10 günden fazla sürmesi; baş, boğaz, kulak ağrılarının ağrı kesicilerle geçmemesi; hastanın hamile veya kronik hastalıkları olması; ciddi göğüs ağrısı ve soluk alma problemi oluşması; koyu kıvamlı, yeşil ya da kanlı balgamlı öksürük olması; boynun iki tarafında ya da arkasında şişmiş, sert ve ağrılı kitleler hissedilmesi; ani baş dönmelerinin görülmesi ve şiddetli ve inatçı kusma görülmesi halinde vakit kaybetmeden doktora başvurulması gerektiğini belirtiyor.
Yetkililer soğuk algınlığı ve gripten korunma yollarını şöyle özetliyor;
"Bu hastalıklardan korunmak için bağışıklık sistemini güçlü tutmak gerekir. Bunun için de 8 saat uyumalı, dengeli beslenmeli, düzenli egzersiz yapmalı, hayatımızdaki stresi azaltmalı, sigara içmemeli ve gerekirse bağışıklık destekleri kullanmalıyız. Ayrıca virüslerin yayılmasını engellemek için ellerimizi her fırsatta yıkamalı, bulunulan ortamda temas edilen yüzeyleri temiz tutmalı, ortak kullanılan obje ve yüzeylerin temizliğinden emin olunmadığı sürece direkt temastan kaçınmalı, bulunulan ortamı havalandırmalı ve hasta kişilerle temastan kaçınmalıyız."

Bizim çaycı Mehmet'i Türkan Şoray öpmüş

Yıl 1992. Sinemanın taçsız kraliçesi Türkan Şoray ünlü Cemo filmini çeviriyor Tunceli'nin Pertek ilçesinde.
Kadınlar taçsız kraliçeyi sevdikleri için sete yaptıkları yemekleri, tatlıları götürmüşler.
Ama bir çocuk, bir bebek sürekli ağlıyormuş. Türkan Şoray dayanamamış, kucağına almış, öperek susturmaya çalışmış.
Bu talihli bebek bizim YENİ ASIR çay ocağının işletmecisi Mehmet... Şimdi herkese bu bebeklik fotoğrafını göstererek, "Türkan Şoray beni öptü. Ondan sonra filmlerinde öpüşmeme kararı alındı" diye övünüyor. Hakikaten talihli bir bebekmiş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI