• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Taksilerde soyuluyoruz! ERKİN USMAN

Taksilerde soyuluyoruz!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.04.2017, 00:00

Pota'da Bostanlı, Mavişehir ve çevresinde çalışan taksicilerin dertlerini yazdığım yazı, meğer İzmir'de bir dert küpünü ortaya dökmüş. Dün sayısız şikayet telefonu aldım.
Bir hanım okurumuz aynen şunları söyledi: "Ben genelde Çiğli'den taksiye binip Konak'a gidiyorum. Ama taksiler ayrı ücret yazıyor.
Genelde 50 liraya gidiyorum ama geçen gün bindiğim arabadaki şoför 66 lira istedi.
Tepki gösterdim ama, ödemek zorunda kaldım.
Daha sonra bu fiyat farklılığından şikayet ettiğim bir taksi şoförü, 'Ablacığım sen T plakalı değil de, sayfiye yerlerinden gelen bir taksiye binmişsin. Onlar orada araç sayaçları daha yüksek yazdığı için İzmir'de de seni kazıklamışlar' dedi." Hanım okurumuzun yaşadığı olayı aktardığı bir başka şoför de, "Bundan sonra T yazan dışında, T'nin yanında birkaç harf daha bulunan araçlara binmeyin" tembihinde bulunmuş.
Hanım okurumuz, haklı olarak "Peki İzmir Şoförler Odası İzmir'deki taksicilerin haklarını korumuyor mu?" diye sordu.

İNANMADIM AMA..

Bir başka taksi şoförü ise oda yöneticilerinden bazılarının da bu kent dışı taksilere göz yumduğunu, çünkü onların da bu araçlarda hisseleri bulunduğunu iddia etti.
Kesinlikle inanmadığımı söyledim ama İzmir Şoförler Odası'nın bu kanayan yara için geniş bir açıklama yapmasını ve kent dışından gelen sayfiye araçlarının insanlardan fazla ücret almaması için ne gibi önlemler düşündüğünü de öğrenmek istiyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA