• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yıldızlar birer birer sönüyor GÜRKAN ERTAÇ

Yıldızlar birer birer sönüyor

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.08.2019, 00:00

2019 yılı Türk Sporu'nda "Acıların yılı" olarak geçip gidiyor. Öyle büyük kayıplar yaşıyoruz ki "Allah başka acı keder vermesin" dileğinden başka yapacak bir şey yok. İzmir, son 20 gün içinde 4 büyük siyaset, spor, hukuk ve tıp adamını yitirdi. Bakan-milli atlet Yücel Seçkiner, Tıp ve Atletizm Dünyası'nın unutulmaz Uçan Profesörü Prof. Dr. Arman Çağdaş, unutulmaz sporculardan Akın Barhan ebediyete göçmüşlerdi.
Bir acı haber de İzmir'in Güneş Ağabey'i, Güneş Atabay'dan geldi.

GÜNEŞ ATABAY KİMDİ?

7 cihanla barışık, herkese yardım eden, kimin derdi varsa yardıma koşan, hem bir hukuk hem de bir spor duayeni.
Cumhuriyetçi, Atatürk sevdalısı bir kişilik.
Baro Başkanı'yken avukatları kucaklayan, onların geleceği için sendikalı olmak dahil özlük haklarını geliştiren bir idealist.
Atletizme o kadar aşıktı ki, Karantina'da çocukları toplar, mahallelerle yarışmalar düzenler, kazananlara kağıttan, kartondan madalyalar dağıtırdı. Böylece yüzlerce atletin yetişmesinde öncü oldu.
İzmirliler, bizler, O'nu hiç unutmayacak, her zaman önderimiz olarak anacağız.

GÜNEŞ ABİ'Yİ KAYBETTİK

Türk hukuk ve sporunun duayeni İzmir Barosu eski Başkanı Güneş Atabay (84), 2 aydır çoklu organ yetmezliğinden tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.
1935 yılında İzmir'de doğan Atabay, bir hukuk ve spor adamı olarak İzmir'in en saygın kişileri arasında yer alıyordu.
1983-1988 yılları arasında Baro Başkanlığı yapan Atabay, TEZ BÜRO-İş Sendikasıyla anlaşarak avukatlara sendika hakkı getiren kişi olmuştu. Hukuk Camiası'nda çok sevilen, spor alanında da hizmetleriyle büyük iz bırakan Atabay, herkese olan yakınlığıyla İzmir'in Güneş Abi'si olarak tanınıyordu.. Atletizmde milli formayı giyen Atabay, yıllarca Karantina Gençlik Kulübü'nün başkanlığı yapmıştı. Atabay için bugün saat 12.30'da İzmir Barosu önünde tören yapılacak, cenazesi Alsancak Camii'nde kılınacak öğle namazını takiben Urla Güvendik Kabristan'ında toprağa verilecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA