• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kısacık hayatına dünyayı sığdırmıştı HACER ÖNOĞLU ÜLGER

Kısacık hayatına dünyayı sığdırmıştı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.02.2019, 00:00
Küçük yaşlardan beri futbola ilgisi olan Özge Kanbay'ın en büyük şansı, lise yıllarında beden eğitim öğretmeninin Süper Lig hakemi Yunus Yıldırım olmasıydı. Onun sayesinde tanıştığı ve severek başladığı futbolculuk kariyerine hakem olarak devam etmesinde Yunus Yıldırım'ın etkisi büyük olmuştu. Çünkü maçlarda ve televizyonda Yunus Yıldırım'ı izledikçe hakemliğe olan ilgisi giderek büyümüştü.

18 YAŞINDA HAKEM OLDU
İzmir'de ve Manisa Esnaf Gençlikspor'da top koşturan Özge'nin spora olan ilgisi üniversite yıllarında da devam etti. 18 yaşında bir genç kız olarak hakemliğe de başladı. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu Spor Öğretmenliği bölümünü kazandığında hem eğitimine hem de hakemlik kariyerine devam etme kararı aldı. Mesleğinde büyük bir başarı örneği sergileyerek bölgesel ligde birçok maç yönetti.

'CENTİLMENLİK GELDİ'
19 yaşına geldiğinde gazetelerde haberleri yer aldı. 'Yeşil sahalarda maç yöneten kadınlar' konulu haberde Manisa'da hakemlik yapan 8 kadının hikayesi anlatılıyordu. Haberde görüşlerine de yer verilen Özge, "Daha önce futbol oynuyordum. Hakemliğin içine girdiğim anda farklı bir dünya olduğunu gördüm. Bize karşı daha dikkatli davranıyorlar" demiş, futbolun ve hakemliğin kendisi için vazgeçilmez olduğunu söylemişti. Ojeli tırnakları ile maç yöneten Manisalı kadın hakemler sayesinde yeşil sahalara centilmenlik geldiğine, maçlarda küfür ve kavganın azaldığına dikkat çekmişti.

TAKDİR EDİLİYORDU
Futbolu bir erkek sporu olmaktan çıkarıp yeşil sahalarda kadınların da başarılı olabileceğini gösteren Özge, çevresi tarafından hep takdirle karşılanıyor, arkadaşları tarafından da çok seviliyordu.

KORKUNÇ HABER
Özge 21 yaşına geldiğinde, yani geçtiğimiz yıl Ağustos ayında rahim kanserine yakalandığını öğrendi. Ancak aldığı bu korkunç haber onun azminden hiçbir şey eksiltmedi. Hastalığı yeneceğine olan inancını hiçbir zaman yitirmeyen Özge, ameliyatının ardından kemoterapi almaya başladı. Kemoterapi süreci onun için çok zor geçmişti. Kendisini eskisi kadar dinç hissetmiyordu. Tedavi süreci boyunca yeşil sahalardan bir süre uzak kalsa da ara sıra maçları izlemeye gidiyor, mutlu olup evine dönüyordu.

KANSERİ HORTLADI
Başarılı geçen tedavi sürecinin ardından kanseri yeniden hortlamıştı. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'nde yeniden tedaviye alındı. Ancak yaşam isteği, Özge'yi hayatta tutmaya yetmedi. Özge, önceki gün hayatını kaybetti. Ailesi, arkadaşları, spor camiası, Türkiye'nin birçok ilindeki kadın futbol hakemleri, Özge için yastaydı. Ve dün Özge için hüzünlü bir tören düzenlendi. Herkes 22 yaşında kansere yenik düşen Özge için toplanmış, gözyaşı döküyordu. Kısacık hayatına o kadar çok hatıra, o kadar çok insan ve o kadar çok başarı sığdırmıştı ki, cenazesinde onunla vedalaşmaya gelenlerin çokluğu da bunun göstergesiydi. Özge'nin genç bedeni Hatuniye Camisi'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kırtık Mezarlığı'nda defnedildi.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA