• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kadın ve erkek dünyası HAKAN URGANCI

Kadın ve erkek dünyası

hakan.urganci@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.10.2023, 00:00

Kadınlar ve erkekler çoğunlukla anlaşamıyorsa bu farklı dünyaların kurallarına tabi olmalarından.
Kadınların dünyasında örneğin yatay bir hiyerarşi vardır ve her kadın bir gün daha iyisinin yerine gelebileceğini düşünür ve umar. Bu, kadında yüksek bir beklenti yaratarak yanlış erkeği hedeflemesine yol açabilir. Erkek dünyasında da dikey hiyerarşi vardır.
Ast ve üst çok belirgindir. Bir diğerinin yanağından makas aldığı bir erkek sinirlenir. Çocuk muamelesi görmüştür.
Kadın dünyasında sözgelimi böyle bir davranış kalıbı olmadığından kadın, yanağından makas alınan erkeğin neden bu kadar sinirlendiğini anlayamaz. Yine yatay hiyerarşi gereği kadınlar birbirlerinin derdini uzun uzun dinlerken erkek dünyasında uzun uzun dert anlatmak sızlanmak olarak etiketlenebilir. Bu yüzden erkek sevgilisini, bir hemcinsi kadar uzun ve dikkatli dinleyemez. Soruna çözümü varsa söyler, duyguları anlamak ve paylaşmak erkeğin uzmanlık alanı değildir. Kadını ve erkeği kendi dünyasının kural ve kodlarıyla öğrenmek, ilişkideki kişisel algılamaları ve gereksiz tartışmaları azaltacaktır.

PATLAYICI İLİŞKİLER
Tek tek tanıdığınızda bayıldığınız insanlar neden birlikte geçinemiyor ve sürekli kavga ediyor? Burada konu iyilik ve kötülükle değil, karışımla ilgili.
Yeşil ve mavi rengi karıştırırsanız cam göbeği, kırmızı ile yeşili karıştırırsanız sarı renk oluşur. Siz kırmızı ve yeşili seviyor ama sarıdan nefret ediyor olabilirsiniz ama yine de bu iki renk, bu iki karakter bir araya geldiğinde mizaçları gereği sarı rengi oluştururlar ve bu onların suçu değildir. Demek ki önce kendi renginizi bilmeli ve ne renk bir ilişki istediğinize karar vermeli ardından buna uygun tamamlayıcı rengi seçmelisiniz. Bir oksijen ve iki hidrojenle su oluşturmak da bir seçim, nitrik asitle gliserinli birleştirerek dinamit yapmak da bir seçim sonuçta.
Hem bazıları patlayıcı ilişkiler seviyorsa bu da haklarıdır, değil mi ama?

ÇİFTLER NEDEN FİZİKSEL OLARAK UYUMSUZ?
Yakışıklı erkeklerle güzel kadınlar nadiren eşleşir. Eğer en önemli özellikleri fiziksel güzellikleriyse hele, asla! Çünkü o zaman sattıkları şey budur ve birbirlerinden alabilecek, takas edebilecekleri bir şey yoktur. Güzellik, genelde yeterlilikle takas edilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA