• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Hollanda’da FETÖ okulları MEHMET DEMİRCİ

Hollanda’da FETÖ okulları

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.09.2016, 00:00

Avrupa ülkelerinde 4 milyona yakın insanımız var. Bunların çoğu vatanlarına bağlı, Türkiye'nin meseleleriyle yakından ilgilidir.
15 Temmuz darbe girişiminin tehlikesini ve acısını derinden hissetmişlerdir. FETÖ'nün birçok ülkede olduğu gibi Hollanda'da da okulları var. Vatandaşlarımızın çoğu bizdendir, dini duyarlık taşıyor diye çocuklarını bu okullara gönderir. 15 Temmuz felaketinden sonra, çocuklarını Fetö okullarından almak isteyen, bunu teşvik eden vatandaşlarımıza Hollanda yerel yöneticileri olumsuz bakıyor. Gerekçe çok masum görünümlü: Türkiye'deki iç ihtilaflarınızı buraya taşımayın! 15 Temmuz Fetö hareketi basit bir iç ihtilaf değildir. Türkiye için bir ölüm kalım meselesidir.
Meclis'imiz bombalandı, halka ateş açıldı. 250 şehit, 1500 yaralıya mal oldu. Allah korusun, darbe başarılı olsaydı, sonucu hayal etmek bile korkunçtur.

BÖL ZAYIFLAT TAKTİĞİ

Bu şer odağıyla mücadele etmek, her vatandaşın boynuna borçtur. Avrupa'daki bilinçli insanlarımız, çocuklarını Fetö okullarından almakta haklıdır. Bu sebeple zaman zaman gerginlikler oluyor. Bu gibi durumlarda yerel yöneticiler ipe un sermeyi tercih ediyor. Hollanda'dan birkaç örnek:
Amsterdam, Rotterdam, Lahey, Zaandam, Purmerend ve Arnhem'de faaliyet gösteren 9 Gülen okulundan 558 öğrenci kaydını aldırdı. Bu okulların ekonomik kaybı bahanesiyle okuldan almalara iyi gözle bakılmamaktadır. Ayrıca Hollanda'daki Fetö'ye ait okullar eğitim fonu tarafından desteklenmektedir. Fetö okullarından biri (De Roos İlkokulu) aleyhinde açıklamalarda bulunan veliler mahkemeye verilmiştir, duruşmalar devam etmektedir. Okul yönetimi bilindik takiyye üslubuyla "Gülen'le bağlantılı" olmadıklarını iddia ettiler. Fakat veliler okulun, öğrencileri Gülen'le bağlantılı Zaman Vandaog gazetesi ve başka örgütlere gezi amaçlı götürdüğünü ispat edince "bağlantılı okul" olduğu mahkemece karara bağlandı. Okulun avukatı yaptığı yorumda; Kararda okulun "terörist" olarak nitelendirilemeyeceği hükmünü memnuniyetle karşıladıklarını söylerken, FETÖ ile bağlantılı olduğunu inkara devam etmiştir. Yeşil Sol'dan Gorinchem Belediye Meclisi üyesi İlhan Tekir, 15 Temmuz'un ve Fetö'nün iç yüzünü anlatan, Cumhurbaşkanımızı öven beyanları sebebiyle partisinden ihraç edildi. Görülen şu: Hollanda'da ve Avrupa ülkelerinde Türk toplumu baskı altına alınmak isteniyor ve bölünmeler teşvik ediliyor. Fetö medyası Türkiye aleyhine yayın yapıyor.

GÜÇLÜ TÜRKİYE

Verdiğim sadece birkaç örnek. Fetö belası bizim için yalnız içeride değil, dışarıda da büyük zarara yol açtı. Avrupa ülkeleri de buna kıs kıs gülmekte. Diasporamızı bölüp zayıf düşürmeye bakmaktadır. Daha çok güçlü ve birlik içinde olmaktan başka çaremiz yoktur. Felaketlerin üstesinden ancak böyle gelebiliriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA