• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Reina canisinin resmi MEHMET DEMİRCİ

Reina canisinin resmi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.01.2017, 00:00

2017 yılbaşı gecesini Türkiye'ye zehir eden Reina canisi 15 gün sonra yakalandı, hepimiz sevindik. İçimizden bir "oh" çektik.
Elini kolunu sallayarak silahıyla birlikte içeriye giren, kısa sürede 39 kişiyi katleden ve kargaşadan istifadeyle yaralı görünümünde çıkıp giden bu katilin, 4 dil bildiği, son derece profesyonel olduğu ifade edildi.
O yüzden yakalanacağına kimse ihtimal vermiyordu. Destekçileri kaçırmıştır veya işi bittiği için infaz edilmiştir deniyordu.
Bin bir işle boğuşan polisimizin, istihbarat güçlerimizin bu işin üstesinden gelemeyeceği düşünülüyordu. İstanbul gibi bir mega kentte böyle hünerli bir katili bulmak neredeyse imkansız sayılıyordu.

POLİSİMİZ GÜÇLÜ

Muhalif kalemler şunu tekrarlayıp duruyordu: FETÖ gerekçesiyle iyi yetişmiş binlerce istihbaratçımız görevden alınmıştı. İş şimdi acemilerin eline kalmıştı. Yani durum vahimdi.
Ama herkesi şaşırtan bir şey oldu, katil yakalandı, hem de sağ olarak. Verilen bilgilere bakılırsa 15 gün boyunca kalabalık bir ekip çok büyük titizlik ve dikkatle çalışmış, olmaz gözüyle bakılan olmuş, cani yakalanmıştı.
FETÖ ayıklamasıyla emniyet güçlerimiz elbette bir sarsıntıya uğramıştır. Ama şom ağızlıların iddia ettiği gibi çökmemişti.
Bu büyük başarı için polisimizi ne kadar kutlasak azdır.

MORARMIŞ GÖZ

Her şeye bir kulp takan müzmin muhalifler bu apaçık başarıya gölge düşürmekten geri kalmadılar. Vay efendim, adamı haşat etmişler, medeni bir devlete bu yakışır mıymış.
Televizyonlarımızın ve gazetelerimizin birçoğunda her gün ekranın bir köşesinde veya gazetenin ön sayfasında caninin morarmış gözü ve hırpalanmış yüzünü gösteren resmi yer almaktadır.
Şöyle yazanlar var:
"Yakalandığı andan itibaren basına servis edilen fotoğraflarda saldırganın bedeninde rahatlıkla gözlenebilen işkence izleri, sağlıklı bir zihin yapısını rahatsız edici niteliktedir. Türkiye Cumhuriyeti, modern, medeni ve hukukun üstünlüğünü tanımakla birlikte, uygulamada gözlenen farklılıklar ilkel bir kabile devletini aratmayacak bir nitelik kazanmıştır."

MAHUT RESİM

Yakalama sırasında ne olup bittiğini bilmiyoruz. Sanırım Reina katili, kuzu kuzu teslim olmamıştır veya 15 gündür İstanbul Emniyeti'ni peşinden koşturan 39 kişiyi öldüren bu caniyi biraz okşamışlardır. Şayet öyleyse bu olmamalıydı.
İdeal olanı polisimizin her şartta soğuk kanlı davranmasıdır.
Benim anlamadığım şu:
Basına neden bu morarmış ve şişmiş gözlü resim servis edilmiştir.
Biraz daha beklenip katilin daha düzgün bir fotoğrafı verilebilirdi.
Caninin verdiği ifadelere dair her gün yeni haberler sunuluyor; bu, kamuoyunu rahatlatmak için yapılıyor olabilir. Ama bu haberlerle birlikte gene her gün o mahut resim verildikçe, korkarım bir süre sonra bazıları o korkunç katliamı unutup adama acımaya başlayacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA