• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

BİR SÖYLEYENE BAKARIM ADAM MI DİYE...

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.06.2015, 00:00
Aslında her söyleneni ciddiye almamayı, söyleyenin ciddiyeti veya samimiyetiyle değer derecesinin olması gerektiğini bilecek yaşta ve deneyimdeyim çok şükür. Ama bazen yenilir yanılır da bu adamları ciddiye alanlar oluyor mu diye aklından geçmiyor değil insanın. Cengiz Çandar ve Önder Aytaç da bunlardan ikisi. İflah olmaz Tayyip Erdoğan düşmanlıkları ne edep ne adap bırakmamış. 7 Haziran seçim sonuçları sonrasında yazdıkları yazılarda, sosyal medyada attıkları mesajlarda varsa yoksa "Tayyip Erdoğan'ı saraydan indirin hem de aşağılayarak" demekten başka bir şey yapmayan bu ikili, kime-neye hizmet ediyor bilen biliyor.
Hükümet kurma sürecinde AK Parti'nin içinde yer alacağı hükümet senaryoları Çandar ve Aytaç gibileri öyle tedirgin ediyor ki; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Deniz Baykal ile yaptığı görüşme sonrasında hem bunların hem de malum medya grubunun belli yayınlarında Baykal başta olmak üzere olumsuz yazı ve haberlerin ardı arkası kesilmiyor. Yalnız dikkatinizi çekerim; bu kişi ve yayınların kurdukları cümlelerden, yapılan haberlerin türüne kadar kaynakların aynı olduğu bile belli.
Tasası Türkiye, derdi millet olanların (ki buna sadece siyasetçiler değil, bu ülkeyi seven ve sahip çıkan hepimiz dahiliz) yolu belli, istediği belli. Dik duran, içeride ve dışarıda yeri geldiğinde her tür güce kafa tutabilen, 77 milyon Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşını hak ettiği ekonomik, siyasi ve demokratik ortamda yaşatmayı amaçlayanlar, uzun süredir oluşturulmak istenilen algı operasyonuna var gücüyle karşı. Çünkü; biliyoruz ki kişiler üzerinden oluşturulmak istenilen algı operasyonunun sonunda varılmak istenilen ilerleyen Türkiye'nin durdurulmasıdır. Kim başka bir şey diyorsa, yalan söylüyor...

YENİ ASIR'IN VEKİLLERİ...


Dünkü yazımda, 25. Dönem İzmir milletvekili olarak Ankara'ya uğurladığımız Hüseyin Kocabıyık'ın, Yeni Asır'dan çıkan (Benal Nevzat İstar Arıman ve Mehmet Behzat Bilgin'den sonra) 3. Vekil olduğunu yazmıştım. Yarım asırdır gazetemizin canlı hafızası olan sevgili Gürkan Ertaç abim ve sevgili Hürol Dağdelen uyardı. Yolu Yeni Asır'dan geçen, isimleri Yeni Asır ile özdeşleşmiş 4 milletvekilimiz daha var diye. Öncelikle (artık yaşamayan da var aralarında ama) kendileri, aileleri ve okurlarımızdan özür dileyerek hemen eksiğimi düzeltiyorum. 1961'de Kurucu Meclis'te görev yapan rahmetli İlhan Esen, 1971'de milletvekili seçilen rahmetli Akın Simav, 1995'te ANAP milletvekili seçilen Kenan Sönmez ve 1995 ve 99'da 2 dönem DSP milletvekilliği yapan Süleyman Yağız da, kısa veya uzun dönemde Yeni Asır'da bulunmuş, isimleri Yeni Asır ile özdeşleşmiş ve daha sonra yolu siyasette devam etmiş büyüklerim. Kaybettiklerimizi rahmetle anıyor, yaşayanlara uzun ömürler diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA