• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

Deneyimle yenileşmenin kongresi

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.09.2015, 00:00
AK Parti'nin 5. Olağan kongresiyle ilgili yapılabilecek ilk yorum: Herşey beklendiği gibiydi, sürpriz yoktu..
Yani yine bir iddia kongresi ve yine bir Türkiye Partisi manifestosunun ağır bastığı bir kongre..
20 yıldan fazladır parti kongrelerini izleyen bir gazeteci olarak, kongrelerde çalınan şarkıların partilileri nasıl heyecanlandırdığını ve coşkuyu artırdığını çok iyi biliyorum. Dünkü AK Parti kongresinde ne Genel Başkan'ın salona girişinde ne de tüm kongre boyunca ne müzik ne şarkı çalınmamasının çok anlamlı bir sebebi vardı: Şehitlerimize saygı..
Başbakan Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkanı olarak yaptığı konuşmada verdiği mesajlarda da aynı şekilde şehitlerimize saygının yanında son günlerde birliğimize dirliğimize yönelik alçakça saldırılar karşısında dün olduğundan daha fazla bir ve birlik olma gerekliliği ve kararlılığı vurgulandı ki; çok yerinde bir vurgu idi..

2001 RUHUYLA YENİLEŞME

Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun konuşmasında bana göre manifesto değerindeki vurgu da Atatürk'ten alıntı sözün uyarlanmasıydı: "Hattı teşkilatlanma yoktur sath-ı teşkilatlanma vardır. O satıh da 780 bin metrekarenin tüm santimetrekaresidir." Soylu'nun bu sözünün ve Başbakan'ın konuşmasında zaman zaman verdiği mesajların alt metnini açmak istersek yeni dönemin şifrelerini de çözeriz: AK Parti kurulduğu 2001 yılındaki taban politikasına ve teşkilatın önceliklerine yeni dönemde daha fazla yer vermeye hazırlanıyor.

YENİ DÖNEMDE EGE AĞIRLIĞI

Nitekim; yenilenme mesajlarının yanında MKYK listesine giren isimlere bakıldığında bunu görüyoruz. Partiyi kuran ve 14 yıldır tek başına iktidarda tutma noktasında önemli katkısı olan "ağabey ve ablalar" yeniden partinin en yetkili kurullarındaki yerini alırken, partinin genç ve enerjik ekibine de mentorluk yapacaklar.
Ve yeni MKYK listesindeki Egeli ağırlığından söz etmeden olmaz..
İzmir'den Binali Yıldırım liderliğinde Nükhet Hotar, Hamza Dağ, Denizli'nin tartışmasız ağabeyi Nihat Zeybekci, Aydın'da deneyimli Mehmet Erdem, Manisa'nin çalışkan vekili Selçuk Özdağ, Balıkesir'de Ali Aydınlıoğlu ile yedekte Atilla Kaya ve Merkez Disiplin Kurulu üyesi olarak Kerem Ali Sürekli'li Egeliler, yeni dönemde AK Parti'nin en üst yönetiminde yer alarak Egeli ağırlığını da hissettirecekler.
Yapılacak yorum ve analizlere diğer yazılarımızda devam edeceğiz..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA