• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Madonna’dan kadınlara çağrı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.12.2016, 00:00

Madonna yine yapacağını yaptı ve yılın kadını ödülünü aldığı gecedeki konuşmayla ezberleri bozdu. Dünyanın en büyük prestili ve çok satan müzik dergisi Billboard dergisinin, kadını desteklemek ve öne çıkarmak için 11 yıldır düzenlediği bir organizasyon olan "Billboard Women"in Music'te "Yılın Kadını" ödülüne layık görülen Madonna, neler söylemedi ki... New York'a ilk taşındığında, bir çatıda silah doğrultularak ve boğazına bıçak dayanmış bir halde tecavüze uğradığını itiraf etti. Evine sayısız kez hırsız girdiği için sonunda kapıyı kilitlemeyi bıraktığını, tüm arkadaşlarımı ya silahlı saldırı, ya uyuşturucu ya da AIDS'ten kaybettiğini anlattı. "Ama bu olayların hepsi, benim karşınızda duran bu cüretkar kadına dönüşmeme yardım etmekle kalmadı, ayrıca bana kırılgan olduğumu hatırlatmaya yaradı" dedi. Hayatta kendine inanmak ve "yeteneklerinin sahibi" olmadığını kabul etmekten daha koruyucu bir şey olmadığını belirterek, "Ben hiçbir şeye sahip değilim. Sahip olduklarımın hepsi bana Tanrı'dan bir hediye. Hatta hala başıma gelen şeyler bile bana ders vermek ve beni daha güçlü kılmak için bir hediye" dedi.

KADIN VE ERKEK FARKI

Madonna'nın konuşmasından bazı bölümler şöyle:
Şarkı sözlerimi ilk yazdığımda türü hakkında ayrıntılı düşünmemiştim. Feminizm hakkında da düşünmedim. Sadece sanatçı olmak istedim.
Kurallar olmadığını düşündüm.
Ama yanılmıştım. Eğer erkek çocuğuysan kurallar yok. Kızsan, oyunu kuralına göre oynamalısın.
Kurallarsa şunlar: Kusursuz, şirin ve seksi olmana izin var ama çok zekice davranma. Bir fikrin olmasın.
Özellikle statükonun dışında kalan bir fikrin olmasın. Erkekler tarafından obje haline getirilmene izin ver. Erkeklerin olmanı istediğin şey ol. Ama daha da önemlisi, erkekler senin çevrendeyken diğer kadınlar kendilerini nasıl rahat hissediyorlarsa öyle ol. Ve son olarak yaşlanma çünkü yaşlanmak bir günahtır. Eleştirilirsin, yerilirsin ve kesinlikle radyoda çalınmazsın.
Madonna, para kazanmak için sanat okullarında sıkılarak verdiği çıplak pozların ünlü olduğu zaman dergilerde yayınlandığını, yayınlandığı zaman herkesin utanmasını beklediğini, utanmadığı için dışlandığını, yaptığı Erotica albümü ve çıkardığı seks kitabından sonra "cadı" ve "Şeytan" tanımlamalarına maruz kaldığını belirterek, dedi ki:

KADIN DAYANIŞMASI

O zaman anladım ki, kadınlar erkeklerin özgürlüğüne sahip değil. İnme gelmiş gibi olduğumu hatırlıyorum.
Kendimi toparlamam ve yaratıcı hayatıma ve hayata dönmek zaman aldı.
Kadınlar uzun zaman boyunca o kadar ezildi ki erkeklerin kendileri hakkında söylediklerine inanıyorlar.
Ve bir işi halletmek için bir erkeğin arkasında olmaları gerektiğine inanıyorlar.
Desteklenmeye değer bazı çok iyi erkekler var ama erkek oldukları için değil değerli oldukları için.
Buradaki tüm kadınlara şunu söylemek istiyorum: Kadınlar olarak kendimizin ve diğer kadınların değerini takdir etmemiz gerekiyor. Arkadaş olacağınız, bir şeyler öğreneceğiniz, ilham alacağınız, işbirliği yapacağınız, size destek olacak ve sizi aydınlatacak güçlü kadınlar arayın.
Davetlilere ve sevenlerine "Desteğinizin ne kadar büyük anlam ifade ettiği hakkında hiçbir fikriniz yok" diye teşekkür eden Madonna, konuşmasını, "Bana cehennemi yaşatanlar, neyi yapıp yapamayacağımı söyleyenler, sizin inadınız beni daha güçlü yaptı, daha fazla çaba göstermemi sağladı.
Beni bugünkü savaşçı kadın haline getirdi. Size de teşekkür ederim" sözleriyle tamamladı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA