• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Derbinin hakkı beraberlikti DOĞANCAN BİNGÖL

Derbinin hakkı beraberlikti

dogancan.bingol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.10.2023, 00:00
Geçen sezon 1. Lig'e veda ettikten sonra gençlerle yola devam eden Altınordu ve geçtiğimiz sezon 1. Lig'in kapısından dönen Bucaspor 1928, İzmir derbisinde karşı karşıya geldi. İlk yarı Buca oldukça baskın ve istekli oynadı ancak bir türlü beklediği skoru üretemedi.
Maçın ortalarına doğru Buca ilk penaltısını kazandı ve Erhan Çelenk, kötü bir vuruşla topu kaleye nişanlayamadı. Bunun üzerine Altınordu biraz daha oyunu dengeledi fakat iki taraf birbirine üstünlük kuracak pozisyonları üretemedi. Kırmızı- lacivertli ekipte gençler maç boyunca canlarını dişlerine takarak bastırdılar fakat Buca tecrübesiyle pozisyonları savuşturmayı bildi. İkinci yarı karşılaşma yine ortada başladı ama hafif hafifte olsa Buca'nın üstünlüğü yine maça egemendi. Maçın son demlerinde Fırtına bir penaltı daha kazandı ancak bu penaltıyı da Erhan Çelenk yerine oyuna giren Yasin Öztekin gole çeviremedi. Bu iki penaltıyı atamayan sarı-lacivertliler, fırsatları cömertçe harcadı ve kazanmak için altın tepsiyle sunulan 3 puanı elinin tersiyle itti.
Bu mücadelenin hakkı gerçekten beraberlikti.
Bir müsabakada iki penaltıyı gole çeviremiyorsan galibiyeti hak etmiyorsun demektir. Altınordu ise 2. Lig'deki ilk galibiyet hasretini Adıyaman deplasmanına bıraktı. Ayrıca karşılaşma boyunca gerçekten sahada 'derbi' havası yoktu.
Bence İzmir daha iyisini hak ediyor.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA