• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yağmur yağsa kış değil mi? Kişi halini bilse hoş değil mi? YUNUS KARAKAYA

Yağmur yağsa kış değil mi? Kişi halini bilse hoş değil mi?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.03.2015, 00:00
Her mevsim özelliğini açıkça ortaya koyar. Yaz sıcağından, kış yağmur ve soğuğundan bellidir. Bunun gibi kişilerin de kendilerine has özellikleri ve nitelikleri vardır ki, toplumda bu yanları ile tanınırlar. O hkişi bu özelliğini saklayıp başkalarını yanıltmamalıdır. Ne demişler: "Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol." Kişiye ancak bu yakışır.

Moroğlu işletiyor mu?


CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu birilerini mi işletiyor merak ediyorum doğrusu. Daha önce Yeni Asır Gazetesi'nin gündeme getirdiği olay, aday adaylığı müracaatları sırasında bir kez daha gündeme geldi. TBMM'nin internet sitesindeki özgeçmişine "Uludağ Üniversitesi'nde işletme eğitimi aldı" diye yazdıran Moroğlu, İzmir CHP'den yeniden vekil olmak için aday adaylığı müracaatı sırasında eğitim durumunu "lise mezunu" olarak bildirmiş. Yeni Asır Gazetesi'nin haklılığı bir kez daha ortaya çıkarken Moroğlu, "Koskoca Türkiye Millet Meclisini mi işletiyor, yoksa CHP Genel Merkezini mi?" sorularını akıllara getirdi.

"İzmir uluslararası marka değeri olmalı"


AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili aday adayı Ali Arifoğlu, İzmir'in uluslararası marka değeri olması gerektiğini söylüyor. Geçtiğimiz günlerde ziyaretime gelen Arifoğlu, Başbakanlık'ta farklı birimlerde Uluslararası İlişkiler Uzmanı ve Analist olarak görev yaptığını söyledi. Yunanistan, Gümülcine doğumlu olan Ali Arifoğlu'na neden AK Parti, neden İzmir diye sordum. Arifoğlu soruma, "İzmir'in Uluslararası düzeyde ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda tanıtılması, işsizliğin azaltılması istihdamın arttırılması gerekir. İzmir bir değer; önemli olan bu değeri uluslararası hale getirmektir. İşte ben bunun için İzmir'i ve Ak Parti'yi tercih ettim." diye cevap verdi.

Dost kara günde belli olur

Varlıklı, iyi, güzel ve mutlu günlerde dostluk kuran, arkadaşlık eden, yanınızdan ayrılmak istemeyen çok olur. Herkesin mutluluktan bir pay almaya çalıştığı böyle günlerinizde, etrafımızdaki bu kişilerin hepsine gerçek dost diyebilir miyiz? Kuşkusuz hayır. Bu ancak işlerinizin kötü gittiği, üzüntülerinizin arttığı, felsizi boğmaya çalıştığı günlerde belli olur. İyi ve mutlu günlerimizde olduğu gibi, bizi kara günlerimizde de yalnız bırakmayan, sıkıntılarımızı paylaşan kişiler gerçek dostlarımızdır. Şimdi sizlere bu tarife uyan bir kişiden bahsedeceğim. Manisa'nın Salihli ilçesindeki Sart Kasabası'nda iki dönem belediye başkanlığı yapan merhum Hasan Aygün'ün oğlu olan Kerem Aygün'ün (45) şeker hastalığı yüzünden 2012 yılında sağ bacağı kesildi.
Babasının Belediye Başkanlığı döneminde etrafında pervane olan insanlar şimdilerde görünmez olmuş. Kerem Aygün bugünlerde kendisine uzatılacak bir yardım eline muhtaç. Aygün, "İki dönem başkanlık yaptı. Bugüne kadar boğazımızdan haram lokma geçmedi. Protez bacağım da eskimiş durumda. Gücüm olsa tek bacakla da olsa çalışıp para kazanmak isterim ama tedavi sürecim buna engel oluyor. Diğer bacağımı da kaybetmek istemiyorum." diyor. Şimdi başta İzmir Salihliler Derneği üyelerine ve İzmir'de yaşayan Salihlili iş adamlarına bir görev düşüyor.
Kara gün dostluğunuzu gösterin lütfen.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA