• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Dilin cismi küçük cürmü büyük YUNUS KARAKAYA

Dilin cismi küçük cürmü büyük

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.10.2015, 00:00
Konuşma organımız olan dil, küçük hacimli bir nesnedir. Küçük olmasına küçüktür ama büyük suçlar onunla işlenir. Kimi zaman sarf ettiği kötü sözler, insanın başını belaya sokup felaketini hazırlayabilir. Dilini tutmayan, ne zaman ve nasıl konuşacağını bilmeyen insanların başlarına bela geldiği ve bu yüzden pişmanlık duydukları çok görülmüştür. Onun için halkın siyasilerden beklediği birbirlerini eleştirirken kullandıkları üsluplara biraz daha dikkat etmeleridir.

Bu dil Türkiye'yi çözümsüzlüğe götürür

Bakın Saadet Partisi GİK üyesi, eski İl Başkanı ve 26. Dönem İzmir Milletvekili adayı Bayram Sakartepe, bugünkü siyaset dilinin Türkiye'yi çözümsüzlüğe, ayrıştırmaya ve kamplaşmaya götürdüğüne dikkat çekerek, uyarılarda bile bulunmuş. Sakartepe'nin bu uyarısına politikacılar lütfen kulak tıkamasın, gerek AK Parti, gerek CHP ve gerekse MHP'li milletvekillerinin söylemleri genelde Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüyle ilgili ama zaman zaman seviyeyi o kadar düşürüyorlar ki, sokak çocuklarının kavgasında söylenmeyecek söyleri birbirlerine söylemekten geri kalmıyorlar.

Özür dilemek büyük erdemdir

Özür dilemek büyük bir erdemdir. Özür dilemek, kişinin haksız olduğu manasına gelmez. Karşınızdaki insana verdiğiniz değerin, egonuzdan yüksek olduğunu gösterir. 7 Haziran seçimlerinden gerekli dersi çıkaran AK Parti'nin milletvekili adayları da halktan özür dilemekten geri kalmıyor.

AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı Tansu Kaya da seçmenlerden özür dilemesini bilen erdemli siyasetçilerinden birisi. AK Parti'nin alması gereken dersleri aldığını ifade eden Kaya, "13 yıl boyunca uzun süreli devlet yönetiminde adaletli 'hükmetme' şiarında devlet önceliğini, vatandaş önceliğinden üstün tutmuş olabiliriz. Devlet kaygısı sadece AK Parti'de olan bugünkü siyasi yelpazede AK Parti tek başına iktidar olunca bazı şeyleri görmemiş, bazı şeyleri duymamış, bazı şeylere dikkat etmemiş olabilir. Ama 7 Haziran'dan sonraki süreçten sonra şimdi 1 Kasım'a doğru giderken, AK Parti yapmış olduklarıyla, hazırlamış olduğu seçim beyannamesiyle, ortaya koyduğu aday listeleriyle dedi ki: 'Biz sizlerden özür diliyoruz'. Vatandaşlarımızın da 1 Kasım'da seçime giderken bunu bu şekilde değerlendireceğine inanıyorum. Akıl insana her zaman doğruyu söylemez. Akıl, insana duymak istediğini söyler. Esas olarak insana doğruyu söyleyen kalptir. Vicdanın ve kalbin sesi dinlendiğinde doğru her zaman bulunur" diyor.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI