• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’de vefa İstanbul’da bir semt adı mı? YUNUS KARAKAYA

CHP’de vefa İstanbul’da bir semt adı mı?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.04.2016, 00:00

Bu soruyu soran yıllarını CHP'ye harcamış olan Uğur Yelekli... Uğur bey, Buca CHP eski İlçe Başkanı Bektaş Gül'ün 6 aydır geçirdiği ağır bir hastalık nedeni ile hastanelerde mücadele ettiğini dile getirerek, ona yapılan vefasızlığa adeta isyan ediyor. Yelekli bu isyanını sosyal paylaşım sitesinde şu sözlerle dile getiriyor: "Eski Buca ilçe Başkanı dostum Bektaş Gül'ü bugün yattığı Ege Üniversitesi Hastanesinde eski il Bşk. vekili dostum Zikri Dursun ve eski Gaziemir ilçe Başkanı dostum Yüksel Demirsoy ile birlikte ziyaret ettik... Bektaş Başkan'ın aslında 'birbirinizi sevin, destekleyin, saygı, vefa gösterin' cümlelerinin altında bir sitem yatıyor. Yıllarını partiye vermiş garibanı ya da ihtiyaç sahibi herkesin kapısını çaldığı sorununu anlattığı ve çözüm bulduğu, partide aday olmak isteyen herkesin destek istediği partililerimiz maalesef ki sevgili Başkanı unutmuş. Tabii bundan hepimiz ders çıkarmalıyız. İktidar olmak isteyen bir partinin yöneticileri kendi partilisini hastane köşelerinde unuttu ise kabul edelim ki iktidar hayal olur. Sosyal demokrat bir partinin üyeleri olarak bizler yoksulun, garibanın, ihtiyaçlının, hastanın yanında olmak bir yaşam biçimi olmalı. Ne mutlu ki hep bunu uygulamaya çalıştım ama bugün de Bektaş Başkan'ın ziyaretinde anladım ki biz birbirimizi sevmiyoruz, destek olmuyoruz, vefa göstermiyoruz. Bu fotoğraftaki 4 insan da partimiz için işini ailesini ihmal ederek yıllardır mücadele eden ama vefasızlığın da en acısını yaşayan insanlar. Bektaş Başkan'ın bakmayın bizimle beraber iken o gülen yüzüne, aslında içi kan ağlıyor ve sitem ediyor ve diyorum ki lütfen emek verenleri, mücadele edenleri unutmayın, vefa gösterin, destek verin hiç olmazsa işi bozulsa da, sağlığı bozulsa da sevgi onları ayakta tutsun."

Türkiye'nin sigarayla mücadelesi kitap oldu

Eski bakanlardan Bülent Akarcalı'nın sigaraya karşı sürdürdüğü çalışmalar kitap oldu. Akarcalı'nın Sağlık Bakanı iken 1988'de başlattığı kampanya ile THY uçuşlarında sigara içmek yasaklanmıştı. Akarcalı'nın çalışmaları 2002'den sonra Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde önem ve öncelik kazandı. Bu yolda verilen mücadeleler Akarcalı'nın 'Ölüm Tacirleri' kitabında okuyucularla buluştu. Akarcalı bugün saat 15.00'de 21. İzmir Kitap Fuarında Destek Yayınlarında okuyucularıyla buluşacak.

Ege Uygarlığı: Mikenler

Söz 21. İzmir Kitap Fuarı'ndan açılmışken Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Barış Gür'ün, "Bir Ege Uygarlığı Mikenler" konulu konferansı büyük ilgi gördü. "Miken Uygarlığı ve Ahhiyawa" isimli bir kitap da yazan Gür, "Tunç Çağı'nda Ege coğrafyasında hüküm sürmüş olan bir uygarlık olan Mikenler anlatılmaktadır. Miken krallığı Tunç Çağı'nda Yunanistan ve Ege Adaları'nda var olmuştur"dedi. Miken Uygarlığı'nı merak edenler detaylarını Barış Gür'ün, "Miken Uygarlığı ve Ahhiyawa" isimli kitabında bulabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI