• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İGC’nin DİSK’e neden suskun kaldığı anlaşıldı YUNUS KARAKAYA

İGC’nin DİSK’e neden suskun kaldığı anlaşıldı

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.09.2016, 00:00

Kötü niyetli, kurnaz biri ile ortak bir işe girenin başına türlü felaketler gelir, oynadıkları oyundan en çok zarar eden o olur. Sanırım İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ndeki son gelişmeler atalarımızın söylediği "Şeytanla kabak ekenin, kabak başına patlar" sözünü haklı çıkaracağa benziyor.

SORULAR CEVAP BEKLİYOR

Bildiğiniz gibi İzmir'de yapılan bir eylemde Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Temsilcisi Memiş Sarı'nın 'Yeni Asır ve Sabah'ı hedef göstermesinin ardından bir grup gazetemize saldırmıştı.
Saldırının ardından İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ve Yönetim Kurulu üyelerinin neden sessiz kaldığı Yenigün Gazetesi'ndeki Eyüphan Gündoğdu'nun kaleme aldığı yazıyla gün yüzüne çıktı.
Eyüphan Gündoğdu, yazısında İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin çıkardığı sözde gazetecilerin gazetesi 9 Eylül Gazetesi'nin Basın İlan Kurumu'ndan ilan alamadığını dile getiriyor.
Ancak ilan alamamasının gerçek sebebi ise "İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bilmem ne sendikası işbirliği ile alınan toplu gazete satışı." Peki, yazıda "Bilmem ne sendikası" diye bahsedilen sendika hangisi dersiniz?
Elbette Yeni Asır Gazetesi'nin hedef olarak gösterip saldırılmasına zemin hazır hazırlayan Memiş Sarı'nın Başkanlığını yaptığı DİSK'e bağlı Belediye İş Sendikası.
Şimdi anladınız mı İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen'in neden Yeni Asır'a karşı yapılan saldırılara sessiz kaldığını?

Bu sese kulak verin

Biliyorsunuz 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından birçok hakim ve savcı FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle meslekten ihraç edildi. Durum böyle olunca FETÖ hakim ve savcılarının verdiği kararlar da sorgulanmaya başladı. Birçok kesim FETÖ üyesi hakimlerin verdiği kararları sorgulamaya başladı.
Geçtiğimiz günlerde bu tür dertten muzdarip olan okuyucum G.M.G. (ismini açık yayınlamak için izin almadığım için yazmıyorum) bir mail göndermiş.
Oğlunun uğradığı haksızlığını dile getiren okuyucumun gönderdiği maili sizlerle paylaşmak istedim:
"İyi günler Yunus Bey, Ben de Akhisarlıyım yazılarınızı devamlı takip ediyorum başarılarınız daim olsun.
Benim size sormak istediğim bir konu var. Benim evladım şu an cezaevinde.
Cezayı veren hakim şu anda tutuklanmış duyduğum kadarıyla.
Bu hakimlerin verdiği cezayı ben bir anne olarak kabul etmiyorum."

Hepimiz fedakarlık yapmalıyız

Anadolu Selçuklu Ocakları Ege Bölge Başkanı Cihan Alişiroğlu, İzmir'in şirin ilçesi Selçuk'ta Citto Pelle isimli deri giyim üzerine bir mağaza açmış. Kendisine hayırlı olsun ziyaretinde bulunduğum sırada, söz dönüp dolaşıp siyasete geldi.
Yaşanan olaylara rağmen Türk ekonomisinin dimdik ayakta olduğunu söyleyen Alişiroğlu, Avrupa ekonomisinin acınacak durumda olduğunu dükkanlara gelen turistler sayesinde daha iyi gözlemlediğini söyledi. Cihan Alişiroğlu, "Hedeflere ulaşmak istiyorsak, geride kalmak istemiyorsak, her gün bir önceki günden daha fazla çalışmak zorundayız.
Hepimiz fedakarlık yapmak zorundayız.
Herkesin geçiş sürecinde taşın altına elini sokması gerekiyor. Bu da ancak kazançtan fedakarlık yapılarak mümkün olabilir. Bu kadar riskli ortamın arkasından devlet yönetimi, parlamento ve halkın olağanüstü sağduyulu yaklaşımı ve demokrasiye sahip çıkması sayesinde ortamın süratle normalleşmeye başladı" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA