• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Foça Belediyesi şaşırtıyor YUNUS KARAKAYA

Foça Belediyesi şaşırtıyor

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.02.2017, 00:00

Foça Belediyesi beni şaşırtmaya devam ediyor. Foça Belediyesi'nin 2017 yılı takvimini gördüğümde inanın şaşkınlığımı gizleyemedim.
Peki, beni neden şaşırttı dersiniz?
Hatırlarsanız 2 Ekim 2016 tarihinde "Kominist İbo'nun suçu ne?" başlıklı bir yazı kaleme almıştım.
O yazımda Foça'nın renkli simalarından Balıkçı İbo'ya (İbrahim Ayyıldız) ait balıkçı teknesinin, işletmesi Foça Belediyesi'ne ait olduğu öğrenilen doğal limanın dışına sürüldüğünü yazmıştım.

ONU TAKVİMDE KULLANMIŞLAR

Geçtiğimiz günlerde Foça Belediyesi'nin 2017 yılı takvimi elime geçti.
Aaaa birde ne göreyim, bizim Balıkçı İbo'nun posteri yer alıyor.
Foça Belediyesi yaka paça, teknesiyle birlikte doğal limanın dışına sürdüğü Balıkçı İbo'yu Foça'nın yüzü olarak kullanmış.

FESTİVAL YOK

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, bizim balıkçı dostlarımıza "Foça demek; deniz, balık ve balıkçı demektir" sözüyle başlayan bir mektup göndermiş. Yazının bir bölümünde, Foça'nın balıkçılık festivaliyle dünyaya adını duyurduğundan bahsetmiş ama bu işte de bir gariplik var.
Yıllardır Foça'da balık festivali filan yapılmıyor, olmayan festival ile dünyaya nasıl adını duyuruyor onu anlamadım.
Benim bildiğim bir ara Foça Belediyesi "Balık Ekmek Mangal Partisi" düzenledi onda da Norveç'ten gelen uskumrular pişirilip dağıtıldı.

SALİHLİ'YE DEĞER KATACAK

Salihli Masal Ormanı Parkı projesi ilçenin değerine bir değer daha katacak. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin, Salihli Gümüşçayı'nı yeniden tasarlayarak geleceğe taşıyacak çalışmaları içeren projesi geçtiğimiz günlerde vitrine çıktı.
Yıl boyu gece ve gündüz yaşayan bir Gümüşçayı hedefleyen Manisa Büyükşehir Belediyesi, yeşilin doğasıyla yeni bir dünya oluşturmayı amaçlıyor. Masal Ormanı ismini verdikleri projenin ihale aşamasında olduğunu belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, Salihli'ye değer katacak farklı bir projeyi kazandırmanın mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi.
Başkan Ergün, "Salihli Gümüşçayı kenarında bulunan 38 bin metrekarelik alanda planladığımız Masal Ormanı içerisinde, masal kahramanlarının yanı sıra her yaş grubuna ait oyun grupları, atlıkarınca, eğlence duvarı ve eğitsel masallar ve çeşitli etkinlik alanları bulunmaktadır.
Çocukların eğlenip öğrenebileceği masal etkinlik ve oyun alanlarının yanı sıra gençler için adrenalin parkuru, aileler için kafe, amfi ve seyir terasları bulunmaktadır.
Ayrıca alan içerisinde bisiklet yolu, koşu parkuru ve açık spor alanları da mevcut olacak.
Yeşilin hakim olacağı Masal Ormanı, gün yüzüne çıktığında farklı birçok projeye de ilham kaynağı olacaktır" diye konuştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA