• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’li belediyeden “kavşaklardan geçen araçları sayma” ihalesi! YUNUS KARAKAYA

CHP’li belediyeden “kavşaklardan geçen araçları sayma” ihalesi!

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.06.2017, 00:00

Olmaz olmaz demeyin, sonunda bu da oldu.
Ahir ömrümde kavşaklardan geçen araçları sayma ihalesini de gördüm ya artık, gözüm açık gitmez!
CHP'li Edirne Belediyesi, belediye sınırları içinde kalan 15 kavşakta bir ay içinde kaç aracın geçtiğinin sayılması için 165 bin 300 TL harcadı. Ancak binlerce lira harcanarak bir ay içinde teslim edilmesi gereken araç sayımıyla ilgili sonuçların, yasal süresinde belediyeye teslim edilmediği öne sürüldü. edirnesonhaber.com 'da yer alan habere göre Edirne Belediyesi 15 kavşaktan geçen araç sayısını tespit etmek için ihale yaptı.
Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır'ın imzaladığı resmi yazıda, ihale şartlarına göre 3 Mart tarihinde teslim edilmesi gereken rapor halen teslim edilmedi.
Edirne Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü 18 Ocak 2017 tarihinde belediye sınırları içinde yer alan 15 adet kavşaktan geçen araç sayısının tespiti için 175 bin 687,50 TL yaklaşık maliyet ile pazarlık usulü ihale düzenledi. Yapılacak ihale için 3 firma dosya aldı. Edirne Belediyesi'nin pazarlık usulü ihalesine, 3 firma dosya almasına rağmen iki şirket katıldı.
Edirne Belediye Başkanlığı ihale komisyonu tarafından pazarlık usulü yapılan ihaleyi 165 bin 300 TL teklif veren BHA İmar Planlama Mühendislik şirketi kazandı.
Belediye ile şirket, 2 Şubat 2017 tarihinde ihale konusu işin 30 gün içinde sonuçlarının teslimi için sözleşme imzaladı. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır imzasıyla başvuru yapılmış, ancak "bilgilerle ilgili sonuçlar elde edildiğinde paylaşılacaktır" şeklinde cevap verilmiş.
İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün pazarlık usulü ile 165 bin 300 TL harcayarak şehir içindeki kavşaklardan kaç araba geçtiğinin tespitine yönelik raporun şartnameye göre 3 Mart 2017 tarihinde teslim edilmesi gerekiyordu.
Ancak, Edirne Belediye Başkanlığı'nın resmi yazısına göre 7 Haziran 2017 tarihine kadar araç sayım raporlarının halen belediyeye teslim edilmediği öne sürüldü.

FACİA GÖZ GÖRE GÖRE "GELİYORUM" DİYOR

Pazartesi günü Fizik Tedavi Merkezi'nde tedavi görürken bir gürültüyle irkildim.
Ne yalan söyleyelim önce deprem olduğunu sandım ama işin aslını daha sonra öğrendim.
Bayraklı ilçe sınırları içerisinde olan bir alanda inşaat firması çalışmalarını sürdürürken, istinat duvarının çöktüğünü öğrendim.
Tabii gazetecilik içgüdüsüyle çöken bölgeye gittiğimde, bir facianın ucuz atlatıldığını gördüm.
Çünkü inşaat firmasının temel kazı çalışmalarını yaptığı bölgenin dibinde bir akaryakıt istasyonu var. Çöken bölge ise yakıt depolarının da bulunduğu bir alan.
Düşünsenize o çökme esnasında yakıt depoları patlasa ortaya nasıl bir manzara çıkar?
İnşaata çalışan ağır tonajlı kamyonların yolda meydana getirdiği çöküntüleri söylemek bile istemiyorum.
Gerek inşaat firması yetkilileri, gerekse devlet kurumları tedbir almazsa Ankara Caddesi yakında çökebilir, benden söylemesi!
Bu arada akaryakıt firması sahiplerinin gerek inşaat firması yetkililerine ve devlet kurumlarına gerekli uyarıları yaptıklarını ama gerekli tedbirlerin alınmadığını da üzülerek öğrendim.
Yetkilileri uyarıyorum, tehlike daha fazla büyümeden tedbirinizi alın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA