• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Arakan ağlıyor YUNUS KARAKAYA

Arakan ağlıyor

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.08.2017, 00:00

Arakan kan ağlıyor, İslam ülkeleri ve dünya sessiz kalıyor. Arakan'da yaşayan Müslümanlara uygulanan şiddet son günlerde yeniden yükselişe geçti.
Budistlerin son zamanlarda yaptıkları saldırılarda 2-3 bin Arakan'lı Müslüman katledildi.
Müslümanlara karşı zulmün arttığı son 7 yılda özellikle 2012'de Budist rahiplerin hazırladıkları tezgah göze çarpıyor. Myanmar'da bir kadına tecavüz eden 3 Budist rahip, suçu Müslüman gençlere atınca ülkedeki Müslümanlara karşı devam eden şiddet giderek yükseliyor.
Arakan'da yaşayan Müslümanlar katledilirken, ülkemizdeki herşeye nane olan dünya nedense sus pus oluyor.
Birleşmiş Milletler (BM) tarafından "eziyet gören dini azınlık" olarak kabul edilen Arakanlı Müslümanlar, hem şiddet olaylarına hem de yasal, ekonomik ve toplumsal ayrımcılığa maruz kalıyor.
Müslümanların yeniden refaha ve huzura kavuşması için bir an önce, Arakan'da akan kanı durduracak somut adımlar atılmalıdır.
Arakan için tek başına mücadele veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yine yalnız bırakılıyor.
Türkiye'de ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere tüm siyasi parti liderleri Arakan'daki katliama sessiz kalmamalı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek olmalıdır.

KAÇAK İŞÇİ Mİ ÇALIŞTIRIYORLAR?

CHP'li Foça Belediyesi yeni bir iddia ile gündeme geliyor.
Daha önce işe gelmeden maaş alan başkan yardımcısı, ithal imar işleri müdürü iddialarıyla tartışmalara konu olan Foça Belediyesi'nde kaçak işçi çalıştırıldığı öne sürüldü.
İddiaya göre Foça Belediyesi'nin resmi plakasını taşıyan traktörün ehil olmayan kişiler tarafından kullanıldığı iddia edildi.
Traktörü kullanması gereken kişinin bayram tatiline çıkması üzerine belediye personeli olmayan kişiler tarafından kullandığı öne sürülüyor.
Bu iddialar doğru ise akla şu sorular geliyor.
Belediyenin resmi malı olan bu traktörü önüne gelen kullanabiliyor mu?
Olası bir kaza durumunda bunun sorumlusu kim olacak?
Traktörü kullanan yetkisiz kişinin başına herhangi bir kaza gelirse kim sorumlu olacak?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA