• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İşiniz gücünüz provokasyon YUNUS KARAKAYA

İşiniz gücünüz provokasyon

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.05.2018, 00:00

CHP=Provokasyon Bu da nerden çıktı demeyin yakın zamanda yaşanan iki olayı anlatınca siz de bana hak verecekseniz.
Biliyorsunuz CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, miting alanlarında devletin kurumu olan TRT'yi partililere hedef gösterip duruyor. Hatta geçtiğimiz günlerde İnce, bizim mitingleri TRT canlı vermiyor dediği anlarda TRT'nin canlı yayında olduğunun bile farkında olmadığı için rezil olmuştu.
İnce, seçim çalışmaları kapsamında hafta sonunda İzmir'de miting düzenledi. Devletin kanalı TRT'nin hedef gösterilmesinin ardından gaza gelen CHP seçmeni İzmir'de TRT aracına saldırıda bulundu.
Olaylar daha büyük hale gelip oraya ekmek parasını kazanmak için gelen TRT mensubu gazeteci arkadaşlarımızın başına bir şey gelseydi bunun sorumlusu kim olacaktı?
Bu arada şunu da belirmek isterim TRT kurumunda hala sol iktidarlar döneminde işe yerleştirenlerin hükmü sürüyor.

OYUNU BAŞKAN BOZDU

CHP'lilerin provokasyonuna inanan Çaltılıdere Mahallesi sakinleri Aliağa Belediye binasında eylem yapmıştı.
Ancak CHP'lilerin bu oyununu Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar bozdu.
Mahalle sakinleri ile Taş Kahve'de bir araya gelen Başkan Acar, Çaltılıdere projesi kapsamında köy içerisinde yıkılacağı iddia edilen evlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Kamuoyundaki iddiaların tamamen asılsız olduğunu belirten Acar, mahallede ne bir ev yıkma düşüncelerinin ne de köy içerisinde bir proje çalışmalarının olduğunu söyledi. Ayrıca Acar, "Burada bir ev yıkılacak ise ilk eylemi ben yaparım" dedi.
Yaklaşık beş saat süren toplantıda Çaltılıdere Mahalle sakinlerinin sorularını yanıtlayan Acar, bölgede yapılmak istenenler hakkında da detaylı bilgi verdi. Üç yıl önce Çaltılıdere'nin serbest bölge olması yönünde karar alındığını vurgulayan Acar, "İçerisinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de bulunduğu 21 kuruluş Çaltılıdere'ye serbest bölge yapılması hususunda olumlu görüş bildirdi. Bu karara yalnızca biz karşı çıktık. Çünkü burası deniz kıyısı bir köy.
Buraya fabrika kurulması halinde köy diye bir şey kalmayacaktı. Buna muhalefet ettik. Biz tabi ki fabrika kurulmasına karşı değiliz. Eğer bir yer serbest bölge ilan edilecekse ya da bir yere fabrika kurulacaksa bunun halihazırda altyapısının da bulunduğu Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'nde olmasını önerdik" dedi.
Başkan Acar, tapuları olduğu halde oturma ruhsatı olmayan vatandaşlar için ise "Yeni çıkan yasa resmi gazetede yayımlandıktan sonra projelendirmenizi yapın ve belediyeye başvurun. Benim kapım herkese açık. Sizler için elimizden geleni yapacağız" dedi. Kendilerinin bazı kesimler tarafından yanlış yönlendirildiklerini ifade eden vatandaşlar ise Başkan Acar'a bu ziyaret nedeniyle teşekkür etti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA