• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’de HDP paniği YUNUS KARAKAYA

CHP’de HDP paniği

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.06.2018, 00:00

24 Haziran öncesi iyice deşifre olan CHP-HDP ittifakı tescillendi.
CHP'liler HDP ile ittifakın kendilerine oy kaybettireceğini düşündükleri için son günlerde telaşa kapıldı. Gerek sosyal medya, gerekse mesajlarla HDP'ye oy verilmemesi çağrısında bulunmaya başladı.
CHP'lilerin HDP'ye verdiği desteği de tescilleyen bir mesajda şunlar yazıyor;
Değerli Yoldaşlarım, Bazı partililerimizin, "HDP'nin barajı geçmesi gerekiyor. Bu yüzden ailemizden bir ya da birkaç oy da HDP'ye verelim" düşüncelerini, bu günlerde çok sık duyuyorum. Ne yazık ki, her seçimde olduğu gibi, herhangi bir siyasi partinin barajı geçerek demokrasi görevini yerine getirebilmesi için, yine biz CHP'liler üzerinde bir algı oluşturulmuş durumda. Hatırlayın, 7 Haziran seçimlerinde "HDP baraja takılacak. Bu yüzden oy vermeliyiz" şeklinde aynı algı oluşturulmuş ve HDP barajı geçmiş, İzmir 1. Bölgede 147.636 oy alarak, 1 milletvekili çıkartmıştı. Sonrasında 1 Kasım seçimlerinde, HDP'nin baraj sorunu olmadığını gören bazı partililerimiz HDP'ye verdikleri emanet oyları geri almış, HDP 129.403 oy alarak yine 1 milletvekili çıkartarak, barajı aşmıştı.

İnce tepkisi

MHP İzmir teşkilatından CHP'ye tepki var. Parti görsellerinin Muharrem İnce'nin broşürleriyle kapatılmasını sert bir dille eleştiren MHP İzmir İl Teşkilatı Basından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Serdar Seçgin, tepkisini şu sözlerle dile getirdi;
Her ortamda hak, hukuk, adalet, özgürlük ve demokrasi gibi kelimeleri dillerinden düşürmeyerek havarilik yapan ama uygulamada zorlandıklarını bir kez daha göz önüne seren CHP ve Cumhurbaşkanı adayları Muharrem İnce, Milliyetçi Hareket Partisi'nin YSK tarafından belirlenen, gerekli izinleri alınan, haklarını elinde bulunduran STRÖER Açık Hava Reklam Şirketi'ne ücretini ödeyerek kullandığı CLP'nin (Raket Panoları) üzerine kendi afişlerini yapıştırma terbiyesizliğini yapmışlardır.
Bunun ne vicdanla, ne hak ile ne de demokrasi ile bağdaşan bir tarafı yoktur.
Bunu tüm İzmirli vatandaşlarımızın adalet terazisine sunuyoruz.
Bu konu hakkında partimizin yetkili organlarınca gerekli işlemler için İl Seçim Kurulu ve STRÖER Firmasına müracaatta bulunulmuştur.

Cahan'ın seçim çalışmaları sürüyor

24 Haziran seçimleri öncesinde Uşak Belediye Balkanı Nurullah Cahan ve AK Parti teşkilatı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda işyeri ve kurum ziyaretleri, kahve toplantıları ve ev ziyaretleri gibi çalışmalarını artıran Cahan, vatandaşlardan destek istedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA